Afgelopen winter (2022) organiseerde Stichting het Gehandicapte kind de ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’. De toer bestond uit evenementen en clinics voor kinderen vanaf 5 jaar met en zonder beperking door het hele land. Dit gebeurde onder begeleiding van de ervaren trainers van de Sven Kramer Academy.

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een frame met een zitje en drie ijzers. Zo kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. De sport is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Zo kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen toch meedoen met de ijspret. Dit nodigt hen uit om te bewegen en geeft hen de kans om in contact te komen met leeftijdgenoten zonder beperking.

Na een succesvolle pilot in Thialf wordt hij nu in heel Nederland geïntroduceerd met de Samen Schaatsen Elfstedentoer. De toer gaat van 10 december a.s. tot en met maart 2023 door heel Nederland. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen meedoen.

Om geïnteresseerde verenigingen op weg te helpen is er een train-de-trainer cursus en handboek ontwikkeld. Daarnaast is er een uitleenpool voor schaatsframes opgezet.

Advertentie

Online vind je de toerkalender en een link naar het aanmeldformulier.

Elfstedentoer informatie, kalender en aanmelden

Bron: Persbericht Stichting het Gehandicapte Kind

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan