Film belicht belang fysiotherapie voor gehandicapt kind

0
423

De film ‘De Wereld van Puck: Fysiotherapie’ maakt het belang duidelijk van het vroeg starten met fysiotherapie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking. De film is gemaakt door de vader van Puck en een vervolg op een eerdere documentaire over zijn dochter.

Door de documentaire, die in juli 2017 op NPO2 is uitgezonden, kwamen veel mensen er voor het eerst achter welke impact het heeft om in een gezin te leven dat helemaal draait om de verzorging van een kind met een zeer ernstige meervoudige beperking. Dankzij crowdfunding is geld beschikbaar gekomen van een vervolg.

Thematische films

Er was nog zoveel materiaal over dat Gert-Jan besloot dit te gebruiken voor een aantal korte, meer thematische films.

De eerste is deze over fysiotherapie. Gert-Jan wil hiermee het belang aangeven van het vroeg starten met fysiotherapie bij kinderen met een EMB, meldt hij op de website www.dewereldvanpuck.nl.

Bekijk de nieuwe film over fysiotherapie >

Over ‘De wereld van Puck’

Een gehandicapt meisje wordt geboren in een gezin. Hoe gaan haar ouders om met haar geestelijke en lichamelijke handicap en met de nieuwe situatie? Hoe gaan haar broers om met hun zusje? Maar ook: hoe gaat iedereen in het gezin er mee om als ze na 17 jaar het huis uit gaat? Een baby van anderhalf doe je toch ook de deur niet?

Haar vader filmt ruim 20 jaar de gezinssituatie van voor haar geboorte tot heden. Omdat Puck niet kan praten interviewt hij zijn vrouw en zijn zoons. Vervolgens interviewt zijn vrouw hem weer. Hierdoor ontstaat een zeer intieme film. Dichterbij kan bijna niet. De documentaire was eerder dit jaar genomineerd voor een International Emmy Award.

Bekijk documentaire ‘De wereld van Puck’ >

You Tube-kanaal

Op het You Tube-kanaal van ‘De wereld van Puck’ zijn ook andere video’s over het gezin te vinden. Gert-Jan wil graag nog meer korte films maken over onder meer logeren en hulpmiddelen. Hij is ervan overtuigd dat deze gaan bijdragen aan de verbetering van de zorg voor iedereen met een ernstige meervoudige beperking. De oproep voor donaties loopt daarom nog steeds. Je kunt een donatie doen op www.whydonate.nl.

Naar You Tube-kanaal ‘De wereld van Puck’ >

Bronnen: klik.org / dewereldvanpuck.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here