Start campagne cerebrale parese langs revalidatiecentra

0
182

De campagne ‘CP on Tour’ van CP Nederland is in Amsterdam UMC van start gegaan. Doel is ouders ondersteunen die recent hebben gehoord dat hun kind cerebrale parese heeft. De komende tijd gaat de campagne langs bij meer revalidatiecentra.

Veel ouders worstelen met allerlei vragen zodra ze horen dat hun kind CP heeft. Wat betekent dit? Wat gaat hun kind wel en niet kunnen? Deze en vele andere vragen komen dan op ouders af.

In het eerste gesprek dat revalidatieartsen hebben met ouders komt heel veel informatie aan bod. Bij uitstek zijn revalidatieartsen ook degenen die ouders kunnen wijzen op het bestaan van de patiëntenvereniging CP Nederland. Om hen hier een handje bij te helpen, heeft CP Nederland het ‘CP Nederland Welkomsttasje’ ontwikkeld. Hierin zit een lief knuffelaapje (genaamd Moki) voor het kind en een informatiefolder over CP Nederland, met een link naar de website. Ook lezen ouders in die folder hoe ze de Starterskit voor ouders van een kind met CP kunnen ontvangen. Ze weten dan dat ze er niet alleen voor staan.

Bron: cpnederland.nl

Cerebrale Parese herkennen & behandelen

Bijna de helft van alle kinderen in de kinderrevalidatie heeft cerebrale parese (CP). Daarmee is deze houdings- en bewegingsstoornis de meest voorkomende oorzaak van motorische beperkingen bij kinderen. Vakblad Vroeg organiseert op 12 oktober het congres ‘Cerebrale Parese herkennen & behandelen’. De sprekers belichten allerlei aspecten die van belang zijn voor zorgprofessionals die werken met jonge kinderen. De presentaties zijn ook vanaf 1 november een maand lang online te volgen.

Doe mee aan dit live en online congres >>

Zie ook:

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here