App informeert ouders van doof of slechthorend kind op maat

0
464

De diagnose dat een baby of peuter slechthorend is, roept veel vragen op. De app Hoor & Kijk biedt ouders van kinderen van 0 tot 1,5 jaar en andere betrokkenen informatie en adviezen rondom het gehoorverlies. De app is gratis beschikbaar. 

In de nieuwsfeed van de app staan korte artikelen met informatie, tips en activiteiten voorzien van beeldmateriaal. In de artikelen wordt onder meer aandacht besteed aan het gehoor, de taalontwikkeling, visueel communiceren en ervaringen van andere ouders. De leeftijd van het kind en het type gehoorverlies bepalen welke artikelen als eerste te zien zijn. De app is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast kunnen de artikelen vertaald worden in 12 talen.

De app is ontwikkeld door een diverse groep professionals die werken met jonge dove/slechthorende kinderen. “De ouders van deze kinderen gaven aan behoefte te hebben aan een app met informatie rondom het gehoorverlies”, vertelt Rosanne van der Zee, onderzoeker en projectleider. “In de app kunnen ouders de informatie en tips op elk moment opzoeken en gemakkelijk delen met anderen. Met Hoor & Kijk krijgen ouders en andere betrokkenen, zoals opa’s en oma’s, in een oogopslag informatie op maat.”

De app is ontwikkeld door de NSDSK en YipYip en gebaseerd op de methode Natuurlijk Communiceren. Hoor & Kijk is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

De app Hoor & Kijk is gratis beschikbaar in de Appstore en via Google Play.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here