Congres Cerebrale Parese herkennen & behandelen

0
998

Bijna de helft van alle kinderen in de kinderrevalidatie heeft cerebrale parese (CP). Daarmee is deze houdings- en bewegingsstoornis de meest voorkomende oorzaak van motorische beperkingen bij kinderen. Het congres ‘Cerebrale Parese herkennen & behandelen’ belicht allerlei aspecten die van belang zijn voor zorgprofessionals die werken met jonge kinderen. De congresdatum is 8 februari 2023 en alle presentaties zijn vanaf 1 maart online te volgen. 

Congres ‘Cerebrale Parese herkennen & behandelen >>

CP wordt veroorzaakt door beschadiging van de hersenen. Die beschadiging ontstaat tijdens de zwangerschap, de geboorte of door een trauma in het eerste levensjaar. De ervaring leert dat zorgprofessionals veel van deze kinderen niet tijdig herkennen. Begrijpelijk, want CP heeft veel verschillende verschijningsvormen. Dit congres biedt aanknopingspunten tot het eerder herkennen van de stoornis. Ook wordt ingegaan op het zo goed mogelijk behandelen van jonge kinderen met CP.

Programma

  • Jolanda Schieving – Wanneer spreek je van CP en wat houdt het in?
  • Olaf Verschuren – 24 uurs activiteiten bij kinderen met CP
  • Tinka Bröring-Starre – Opvoedingsthema’s en emotionele- en gedragsproblemen
  • Karen van Hulst – Voedingsproblemen bij cerebrale parese.
  • Pauline Aarts – Piratengroep Nu, Toen en Straks
  • Marjolijn Ketelaar, Marike Willems en Mattijs Alsem – Revalideren doe je samen
  • Miriam Hufen – Geprikkeld door de zintuigen?
Meer informatie en inschrijven >>

Live en online

Het congres vindt op 8 februari 2023 plaats in Eindhoven. Vanaf 1 maart zijn alle presentaties 30 dagen online te volgen. Het congres wordt breed geaccrediteerd. Voor abonnees op kwartaalmagazine VROEG geldt een aantrekkelijke korting. Plus: alle deelnemers mogen gratis deelnemen aan een ander online congres van Euregionaal Congresburo. Er is een uitgebreid aanbod om uit te kiezen, klik hier.

Alle congresinfo op een rij

Lees alles over het programma en de deelnamemogelijkheden op de website van onze partner Euregionaal Congresburo.

Congres ‘Cerebrale Parese herkennen & behandelen >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here