Met welke hulp zijn gezinnen met baby’s en jonge kinderen met complexe en chronische aandoeningen gebaat? Met input van ervaringsdeskundige ouders gaat IMH Nederland voor deze gezinnen ondersteunende tools en materialen ontwikkelingen. Als eerste stap is een enquête uitgezet.

IMH Nederland mag met steun van Agis Innovatiefonds concrete tools ontwikkelen voor gezinnen van jonge kinderen met een chronische beperking. Denk aan een zelfhulpboek, filmpjes met uitleg en andere tools waar behoefte aan is. Ook wordt input verzameld voor het bouwen aan een veilige online community voor ouders. Op de website van IMH Nederland staat meer informatie over dit initiatief. Ook is een flyer gemaakt.

Voor dit project zoekt IMH Nederland:

  • ouders die feedback geven en mee willen denken over de inrichting van een online oudergroep;
  • ouders die input willen geven via een enquête;
  • professionals en ouders die tools kennen of die tools gemaakt hebben die we graag onder de aandacht brengen bij andere ouders.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan