Auris opent een behandelgroep in Vlissingen voor kinderen van één tot vijf jaar met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of die slechthorend zijn. Vanaf 14 augustus kunnen zij hier terecht voor een specialistische behandeling. Daarnaast biedt Auris ambulante behandeling in heel Zeeland.

Een taalontwikkelingsstoornis heeft vaak invloed op de gehele ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen in de omgeving van Vlissingen kunnen nu dichter bij huis specialistische behandeling krijgen. Ouders worden nauw betrokken bij de behandeling, wat Auris erg belangrijk vindt. Ouders krijgen ook ondersteuning om thuis de taalontwikkeling te stimuleren. Auris gebruikt hiervoor de Tas vol Taal.

Intensieve samenwerking

Auris werkt in de behandeling van de taalontwikkelingsstoornis (TOS) en gehoorproblemen intensief samen met de pedagogisch medewerkers van de reguliere kinderopvang, de ouders en de vrijgevestigd logopedist. De keuze voor de vorm van behandeling wordt gemaakt met de ouders en andere betrokkenen, afhankelijk van de vraag die zij hebben en de behoeften van het kind. Ook worden er workshops en cursussen voor ouders en pedagogisch medewerkers georganiseerd.

Advertentie

Afgestemd taalaanbod

Op een behandelgroep krijgen kinderen de gehele dag door op hen afgestemd taalaanbod. De hele dag staat taal centraal, op een speelse manier. Verschillende deskundigen werken aan de taalontwikkeling maar ook aan de motorische ontwikkeling, spelontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling, omdat die van invloed zijn op het leren van taal. Auris werkt met de behandelmethode ‘Van nul tot taal’. Op een gestructureerde en wetenschappelijk  onderbouwde manier worden kinderen stapje voor stapje geholpen om de stoornis die ze hebben op het gebied van taal te verkleinen. Auris werkt al vijf jaar succesvol met deze methode. Omdat deze methode óók aansluit op het basisonderwijs, zal het kind een kleinere overstap ervaren als het later naar school gaat.

De Vlissingse  behandelgroep wordt gevestigd in de dependance van SBO “Het Springtij” aan De Savornin Lohmanlaan 58. De behandelgroep gaat open op maandag, dinsdag en donderdag.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan