In iedere gemeente zijn er kinderen van 2,5 jaar met een indicatie voor voorschoolse educatie. Zij krijgen de mogelijkheid om extra uren te leren spelen op de opvang. Zo worden zij beter voorbereid op het basisonderwijs met zo min mogelijk taal- en ontwikkelachterstand. De Taalspeeltas is een laagdrempelig middel om hierbij in te zetten. 

Inhoud Taalspeeltas:

  • het prentenboek ‘Dag Beertje, spelen we nog een keertje?’
  • ‘Beertje’ als knuffel
  • een code naar de geanimeerde versie van het prentenboek
  • tips over hoe je (digitaal) kunt voorlezen

Enthousiast

Op de 2023-editie van het VNG-congres in Groningen waren burgemeesters, wethouders en raadslieden heel enthousiast over de Taalspeeltas. Een laagdrempelig middel om in te zetten als toeleiding naar voorschoolse educatie. De gemeente Den Haag zet de Taalspeeltas al succesvol in. Inmiddels hebben 14.000 kinderen de tas gekregen.

Tas op maat

De Taalspeeltas wordt op maat gemaakt voor uw gemeente. Geïnteresseerd? Vul het formulier in op de website van Bereslim om te worden geïnformeerd over de mogelijkheden. 

AdvertentieVroeg-congres artikel

Bereslim bewezen effectief

De Taalspeeltas is een product van Bereslim, ontwikkelaar van digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. De digitale prentenboeken geven een enorme taalimpuls. Het Bereslimmateriaal is vanuit wetenschappelijke inzichten ontwikkeld om kinderen op een adaptieve manier te helpen bij hun individuele ontwikkeling. In het programma zijn verschillende didactische uitgangspunten verwerkt om kinderen op een positieve manier zo veel mogelijk te stimuleren. Inmiddels is de effectiviteit van het materiaal in acht promotieonderzoeken aangetoond. Op dit moment lopen er twee nieuwe promotieonderzoeken. 

Bereslim is opgenomen als kansrijke aanpak in de ‘Interventiekaart verbeteren basisvaardigheden’ van het NPO. Daarnaast biedt Bereslim de gezinsgerichte programma’s: Opstapje, Opstap en VVE Thuis via Spelend Leren Thuis.

Website: www.bereslim.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan