Pakket met taalstimulerende ouder-kindactiviteiten voor spelinloop en thuis

0
1079

Taal is OK is een pakket met suggesties voor ouder-kindactiviteiten en bijbehorende werkmaterialen. Het pakket helpt pedagogisch medewerkers en leerkracht van groep 1/2 om de samenwerking met ouders te verbeteren en de taalomgeving thuis te verrijken.

Ouders en kinderen kunnen tijdens de inloop in de groep aan de slag met de activiteiten. Vervolgens kunnen ze thuis de activiteiten nog eens doen. Zo verbind je de leefwereld van ouders en kinderen thuis met die van school.

Uitgangspunten bij de ouder-kindactiviteiten zijn:
• Samen plezier hebben, om zo de interactie tussen ouder en kind te stimuleren.
• Laagdrempelige activiteiten, onder meer door het gebruik van eenvoudige huis-tuin-en-keuken materialen en kant-en-klare materiaalkaarten. Ook de non-verbale fotostappenplannen maken de activiteiten voor elke ouder en kind te begrijpen.
• De samenwerking met ouders verbeteren door de betrokkenheid van ouders te vergroten en de leefwereld van ouders en kinderen thuis te leren kennen.

Thema ‘Feest’

Speciaal voor de decembermaand is er het thema ‘Feest’, met taalactiviteiten rondom feestvieren in verschillende culturen. Wil jij aan de slag met deze activiteiten? Download gratis het pakket ‘Taal is OK’.

Wil je meer informatie over Taal is OK en de mogelijkheden voor jouw organisatie of basisschool? Melissa Be informeert je graag verder, m.be@cedgroep.nl.

Gratis downloads

Download de handleiding van Taal is OK en de activiteiten van thema 1 – Mijn familie (alle zijn pdf’s):

Gratis hele pakket ontvangen?

Klik hier en vul je gegevens in.

Bron: cedgroep.nl

 

http://www.cedgroep.nl/taalisok

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here