Beeldverhaal speelt in op belang van spelen en praten

0
1107

Het beeldverhaal ‘Emir heeft plezier’ geeft ouders van jonge kinderen informatie over het belang van spelen en praten met je kind. Het beeldverhaal bestaat uit tien aansprekende illustraties, gecombineerd met eenvoudige tekst. Het is speciaal gemaakt voor ouders voor wie (Nederlands) lezen niet eenvoudig is.

Spel aan Huis Nederland heeft het beeldverhaal ontwikkeld, in samenwerking met Pharos. Het beeldverhaal is interessant voor beroepskrachten en vrijwilligers in voor- en vroegschoolse educatie, jeugdgezondheidszorg, kinderopvangvoorzieningen, vluchtelingenwerk, taalcursussen en welzijnswerk. Pharos, landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen, heeft de ontwikkeling van het beeldverhaal mogelijk gemaakt en begeleid.

Het beeldverhaal kan digitaal met ouders gelezen worden. Het is gratis te downloaden via de website van Spel aan Huis. Download Emir heeft plezier >>

Bestellen

Als aantrekkelijk vormgegeven brochure is het te bestellen bij Buro Extern: bestelling@extern.nl o.v.v. Beeldverhaal Emir heeft plezier.

De kosten zijn, inclusief verzending:
1 exemplaar: € 11,95
2 stuks:   € 18,95
5 stuks:   € 30,-

Spel aan Huis    

Spel aan Huis, een stimuleringsprogramma van Stichting Preventief op Maat, biedt kinderen en ouders zo nodig een helpende hand bij het leren spelen. Getrainde stagiairs komen hiervoor wekelijks bij gezinnen thuis.

Vijftien gemeenten in Nederland hebben Spel aan Huis in hun ondersteuningsaanbod; in 2019 zijn ruim 750 gezinnen een half jaar lang in het (samen) spelen begeleid. Spel aan Huis is laagdrempelig en bereikt een diversiteit aan gezinnen. Een betaalde coördinator is verantwoordelijk voor de organisatie, begeleiding en kwaliteit. Spel aan Huis is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies en in de menukaart Kansrijke Start.

Bron: Persbericht Stichting Preventief op Maat ondersteunt

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here