De factsheet ‘Taalontwikkelingsstoornis (TOS): de feiten op een rij’ is een handig hulpmiddel voor ouders en professionals. Bijzonder is dat het hulpmiddel in maar liefst 27 talen beschikbaar is.

Het is van grote meerwaarde om kinderen met TOS zo snel mogelijk te helpen door de taalontwikkeling te stimuleren. De periode van 0-7 jaar is namelijk een heel belangrijke periode voor de taalontwikkeling.

‘Taalontwikkelingsstoornis (TOS): de feiten op een rij’ is een initiatief van Raising Awareness of Developmental Language Disorder (RADLD). Dit is een internationale organisatie die zich vrijwillig inzet om het bewustzijn en bekendheid van TOS te vergroten. Kentalis-onderzoekers Jet Isarin en Mirjam Blumenthal hebben de Nederlandse vertaling verzorgd.

TAALONTWIKKELINGSSTOORNIS (TOS) DE FEITEN (Ned.) >>

FACTSHEETS IN 27 TALEN >>

Bron: kentalis.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan