Logopedisten behandelen steeds vaker taalontwikkelingsstoornis

0
584

Ongeveer de helft van de cliënten van logopediepraktijken is tussen de 4 en 7 jaar oud. De meest voorkomende diagnoses zijn taalontwikkelingsstoornissen en articulatiestoornissen. Dit blijkt uit de jaar- en trendcijfers van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Het rapport bevat cijfers over het zorggebruik van 23.042 patiënten die in 2019 zijn behandeld in 95 logopediepraktijken die deelnemen aan Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Deze worden in dit rapport gepresenteerd naast de jaarcijfers uit eerdere jaren. De jaar- en trendcijfers geven inzicht in het zorgproces, de zorginhoud, de zorgevaluatie en de kenmerken van patiënten die worden behandeld door de logopedist in de eerstelijnsgezondheidszorg. Voor deze cijfers zijn gegevens gebruikt van logopedisten met een eigen praktijk en van logopedisten die in loondienst zijn. Uit het rapport blijkt dat het aandeel patiënten met een taalontwikkelingsstoornis in de afgelopen jaren is toegenomen, terwijl het aandeel patiënten met een articulatiestoornis is afgenomen.

Download rapport >>

Bron: Nivel

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here