Spraakpoli helpt kinderen met forse uitspraakproblemen

0
656

Bij de behandeling van de logopedist kunnen kinderen met forse uitspraakproblemen vastlopen. In dat geval kan de logopedist contact zoeken met de Spraakpoli van Koninklijke Auris Groep. De behandelend logopedist ontvangt vervolgens een behandelplan op maat.

Sinds 2020 is er een Spraakpoli in Rotterdam, Bergen op Zoom en Goes. Vanwege de positieve resultaten is de Spraakpoli uitgebreid. Er kunnen meerdere dagen per week kinderen terecht. Bij de Spraakpoli zijn medewerkers vanuit verschillende disciplines betrokken: een klinisch linguïst, een gedragsdeskundige en een audioloog.

Verdiepend spraakonderzoek bij Spraakpoli

Als het kind is aangemeld, doen de behandelaren van de Spraakpoli verdiepend spraakonderzoek. Daarna volgt het kind een kortdurend, intensief behandeltraject van maximaal zes behandelingen. De behandelend logopedist ontvangt vervolgens een behandelplan van de Spraakpoli. De ouder(s) en of verzorger(s) oefenen met hun kind en zijn op die manier actief bij de behandeling betrokken. Het kind krijgt een diploma als ze klaar zijn bij de Spraakpoli.

Logopedisten zijn positief over de stappen die hun cliëntjes maken bij de Spraakpoli en geven aan dat het fijn is om samen te werken met de experts. Ouders zijn blij met de hulp die ze krijgen en de vooruitgang die ze zien bij hun kind, ook in het zelfvertrouwen.

De meeste kinderen komen via de logopedist binnen, maar ook het Audiologisch Centrum, cluster 2 scholen en de ambulante dienstverlening weten de Spraakpoli te vinden voor kinderen meet forse uitspraakproblemen. De Spraakpoli is onderdeel van het Audiologisch Centrum van Auris.

Voor meer informatie https://auris.nl/diensten/spraakpoli

Over Auris

Koninklijke Auris Groep is er voor kinderen en volwassenen die ernstige problemen hebben met horen, spreken of hun taalontwikkeling. Auris bestaat uit scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, ambulante diensten, audiologische centra en zorglocaties. Auris zorgt voor passend onderwijs en begeleidt professionals door advies te geven en scholing bijvoorbeeld vanuit het Auris Cursuscentrum. In 2018 werd Auris Zorg erkend als expertiseorganisatie Zintuiglijk Gehandicapten (ZG). Auris heeft drie excellente scholen voor speciaal onderwijs. Voor Auris werken 1700 medewerkers. Het werkgebied van Auris is Midden-Nederland, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant en Haarlem en Leiden en omgeving.

Website: www.auris.nl

Bron: Persbericht Auris Group

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here