Ouderworkshop stimuleert plezier in eten en bewegen

0
221

Eetplezier en Beweegkriebels is een workshop waarin ouders en verzorgers van kinderen tot 4 jaar leren hoe zij een gezonde leefstijl kunnen bevorderen bij hun jonge kind. Ook leidsters van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en voorscholen kunnen er hun voordeel mee doen. De workshop is goed onderbouwd.

Eetplezier en Beweegkriebels is een eenmalige workshop van twee uur waaraan maximaal twintig ouders kunnen meedoen. Ouders leren welke invloed hun eigen eet- en beweegpatroon heeft op hun kinderen en krijgen tips om opvoedstrategieën te gebruiken om gezond eten en bewegen bij hun kind te stimuleren. Dit gebeurt aan de hand van thema’s als strijd aan tafel, straffen en belonen, en beeldschermgebruik. De workshopleider toont filmpjes van herkenbare opvoedsituaties rond eten en bewegen, en bespreekt de beelden met de deelnemende ouders.

De workshop wordt vaak gegeven op de kinderopvang, de peuterspeelzaal en de voorschool, maar kan ook worden aangeboden in het consultatiebureau, de bibliotheek, het buurthuis of het wijkgebouw. De workshopleider kan een pedagogisch medewerker van de kinderopvang zijn, maar ook een jgz-verpleegkundige, een diëtist of een andere professional met affiniteit met opvoeding, voeding en beweging.

Vrijwel geen kosten

Professionals kunnen het hele pakket (handleiding, dvd, posters en flyers) voor € 9,95 bestellen via de webshop van het Voedingscentrum. Men kan gebruik maken van de eigen locatie waardoor er geen kosten zijn voor het huren van een ruimte.  Er wordt geadviseerd de workshop met twee personen in drie tot vier uur tijd voor te bereiden. Het gaat dan om het doorlezen van de handleiding en het klaarmaken van de ruimte (klaar zetten stoelen, thee/koffie, pennen & papier, dvd-speler, etc.).

Uitgebreide beschrijving workshop >>

Meer weten?

Meer weten over deze interventie? Neem contact op met:

Stichting Voedingscentrum Nederland
Eisenhowerlaan 108
2508 CK Den Haag
info@voedingscentrum.nl
070-3068888
www.voedingscentrum.nl

Bron: nji.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here