Ouders verkeren vaak in grote onzekerheid indien hun kind tussen de 24 en 25 weken oud, geboren dreigt te worden. Het UMC Utrecht en het Radboudumc hebben samen een online keuzehulp ontwikkeld om hen juist in deze situatie van angst en onzekerheid extra te ondersteunen.

Ouders zitten in deze moeilijke periode vaak met allerlei vragen over de overlevingskansen van hun (on)geboren kind, de behandelmogelijkheden en de risico’s op blijvende schade. De online keuzehulp is ontwikkeld om zorgverleners en ouders te ondersteunen bij deze keuze. Ook de vereniging (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen) draagt bij aan deze ondersteuning. “Deze tool helpt om de afwegingen te maken of ieder geval bespreekbaar te maken”, aldus kinderarts-neonatoloog en bestuurslid van de VOC Marijn Vermeulen. “De VOC steunt dit volledig.”

Online keuzehulp >>

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan