Het online congres Vroegsignalering bij baby’s vond in november plaats en was een groot succes: alle sprekers ontvingen een hoge waardering van de deelnemers. Voor ons reden om het congres te herhalen. Alle presentaties zijn  vanaf 1 juni t/m 30 juni 2022 opnieuw te volgen. 

[su_note note_color=”#def5ff” radius=”0″]Het congres is breed geaccrediteerd. Je kunt alle presentaties bekijken, wat betekent dat je vaak extra accreditatiepunten krijgt. Naast dit congres kun je bovendien gratis een tweede online congres uitkiezen. En als abonnee op het magazine Vakblad Vroeg krijg je ook nog eens 50 euro korting op de deelnemersprijs. Lees verder > [/su_note]

De eerste 1000 dagen van een mensenleven vormen het fundament voor de verdere ontwikkeling. Baby’s ontwikkelen zich immers razendsnel, juist in de periode dat ouders nog moeten wennen aan hun nieuwe rol als opvoeder en verzorger. Maar ook de kennis rond dit thema groeit: ieder jaar zijn er op basis van onderzoek nieuwe inzichten en interventies.

De initiatiefnemers, Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo,  grepen Wereldprematurendag aan om tijdens dit congres extra aandacht te besteden aan de gevolgen van vroeggeboortes. Zo’n geboorte is vaak onverwacht en daarna volgt er een lang traject van couveusezorg en andere medische begeleiding. Dit vraagt heel wat van jonge ouders. Zij komen in een heel andere wereld terecht. Een wereld van ziekenhuis, angst en stress, die vaak ook na het verlaten van het ziekenhuis nog niet voorbij is.

Sprekers

Drs. Renee Uittenbogaard [Basic Trust] – Transitie naar ouderschap bij prematuur geboren kinderen

Drs. Nicole van Veenendaal [OLVG] – Impact van Family Integrated Care

Drs. Adja Waelput [Erasmus MC]  – Achterstand begint in de baarmoeder

Esther van der Heijden – Groen [Amsterdam UMC] – Impact vroeggeboorte verdient preventieve aandacht

Florien van Rij en Joëlle Vink [Siriz] – Nurture and play

Drs. Irene Mol [Stichting Kinderleven] – Een nieuw welkom: in verbinding komen na een vroeggeboorte

Minke den Heijer Msc. [Babykennis Academie] – Werken met de signalenkaart ouder-kindinteractie

Alle informatie op een rij

Op de website van Euregionaal Congresburo staat het volledige programma en alle informatie over de deelnamemogelijkheden:

Congres Vroegsignalering bij baby’s – online >>

Startdatum 1 juni 2022
De presentaties zijn tot en met 30 juni te bekijken

Online

Prijs (excl. BTW) € 295,00 (€ 245,00 voor abonnees op VROEG)

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan