Babycongres 2021 – live en online!

0
450

Het Congres Vroegsignalering bij baby’s vindt dit jaar plaats op 17 november  2021, Wereldprematurendag. Daarom tijdens deze editie extra aandacht voor te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Het congres is zowel live als online te volgen. 

De eerste 1000 dagen van een mensenleven vormen het fundament voor de verdere ontwikkeling. Baby’s ontwikkelen zich immers razendsnel, juist in de periode dat ouders nog moeten wennen aan hun nieuwe rol als opvoeder en verzorger. Maar ook de kennis rond dit thema groeit: ieder jaar zijn er op basis van onderzoek nieuwe inzichten en interventies.

Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo grijpen Wereldprematurendag aan om dit jaar extra aandacht te besteden aan de gevolgen van vroeggeboortes voor kind en ouder. Zo’n geboorte is vaak onverwacht en daarna volgt er een lang traject van couveusezorg en andere medische begeleiding. Dit vraagt heel wat van jonge ouders. Zij komen in een heel andere wereld terecht. Een wereld van ziekenhuis, angst en stress, die vaak ook na het verlaten van het ziekenhuis nog niet voorbij is.

Sprekers

Drs. Renee Uittenbogaard [Basic Trust] – Transitie naar ouderschap bij prematuur geboren kinderen

Drs. Nicole van Veenendaal [OLVG] – Impact van Family Centered Care

Prof. Dr. Eric Steegers [Erasmus MC]  – Achterstand begint in de baarmoeder

Esther van der Heijden – Groen [Amsterdam UMC] – Impact vroeggeboorte verdient preventieve aandacht

Florien van Rij en Joëlle Vink [Siriz] – Nurture and play

Drs. Irene Mol [Stichting Kinderleven] – Een nieuw welkom: in verbinding komen na een vroeggeboorte

Minke den Heijer Msc. [Babykennis Academie] – Werken met de signalenkaart ouder-kindinteractie

Live en online

Het congres is dit keer, gezien de bijzondere omstandigheden, zowel live als online te volgen. De live-bijeenkomst vindt plaats op 17 november. Maar kun je die dag niet of wacht je nog liever even met het bezoeken van een congres? Geen nood, want de videopresentaties zijn een maand lang voor alle deelnemers online te volgen.

Alle informatie op een rij

Op de website van Euregionaal Congresburo staat het volledige programma en alle informatie over de deelnamemogelijkheden:

Congres Vroegsignalering bij baby’s – live en online >>

Startdatum 17 november 2021
Aanvangstijd 10:00 uur
Eindtijd 16:30 uur

Online en op locatie in Utrecht (max. 75 deelnemers)

Prijs (excl. BTW) € 245,00 (€ 245,00 voor abonnees op VROEG)

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here