Tijdens de reguliere afspraken op het consultatiebureau stellen ouders regelmatig vragen over de voor- en nadelen van vaccineren. Reden voor GGD Groningen over dit onderwerp informatieavonden te organiseren.

GGD Groningen merkt dat er verschillende ouders zijn die twijfelen of ze er goed aan doen om hun kind te laten vaccineren. Omdat er tijdens het bezoek op het consultatiebureau beperkte tijd is om vragen te beantwoorden, organiseert GGD Groningen voor ouders nu aparte gespreksavonden over dit onderwerp

Twijfels over vaccinatie

De gespreksavonden ‘Vragen over vaccinaties’ zijn met name bedoeld voor ouders die twijfelen en voor ouders die graag meer willen weten over de redenen achter het vaccineren. Het rijksvaccinatieprogramma zal kort worden toegelicht waarna er ruimte voor ouders om persoonlijke vragen te stellen aan de arts.

Op verschillende locaties

GGD Groningen is er voor de gehele provincie en daarom zijn er drie verschillende plaatsen uitgekozen waar de avonden worden georganiseerd:

  • Dinsdagavond 26 september in Bedum: de Vlijt 6.
  • Donderdagavond 28 september in Veendam: Jan Salwaplein 3.
  • Donderdagavond 5 oktober in Groningen: Eikenlaan 288-6.

Aanmelden

De gespreksvonden zijn kosteloos te bezoeken en de aanvang is telkens om 20:00. Aanmelden kan via vaccinatiebureau@ggd.groningen.nl.

https://ggd.groningen.nl/nieuws/ggd-groningen-organiseert-gespreksavonden-over-vaccinaties

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan