Fotoboek ode aan alle krachtige moeders

0
460
mockups-design.com

‘Pracht Kracht’ is de titel van een fotoboek over kinderen met een visuele en meervoudige beperking. Fotograaf en revalidatietherapeut Ida van Boekel noemt haar boek een ‘ode aan alle krachtige moeders’.

Het boek laat aan de hand van portretten van krachtige vrouwen met prachtige kinderen zien hoe divers het leven met een meervoudige beperking kan zijn. De gefotografeerde kinderen hebben één overeenkomst: ze zijn slechtziend of blind.

Meervoudige beperking

De 22 moeders in het boek staan volgens Ida van Boekel, werkzaam bij Visio, symbool voor alle moeders van een kind met een meervoudige beperking. “Door mijn werk kom ik deze kinderen met hun moeders tegen en mag ik een stukje in hun leven meelopen. Ik zie hen in eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden en tegelijkertijd zie ik ze vechten voor het welbevinden van hun zoon of dochter. Op zo’n moment voel ik die enorme kracht van deze moeders.”

Witte kleding

Die kracht heeft ze op een heel bijzondere manier met haar camera weten vast te leggen. Doordat de foto’s niet geposeerd zijn, komt het contact tussen moeder en kind heel dichtbij. De fotograaf heeft de speelse momenten vastgelegd die haar tijdens de fotoshoot geraakt hebben.

Alle moeders zijn in witte kleding naar de studio gekomen en accentueren zo de puurheid van het moment. De foto’s worden uitgelicht in een bijpassend gedicht door Ida’s collega, gedragswetenschapper Anke Fonteyn-Vinke.

Het boek kost € 39,95 en is te bestellen op idavanboekel.nl of in de boekhandel

Bron: visio.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here