Psycho-sociale zorg blinde vlek in kinderrevalidatie

0
1570
jongetje achter looprekje

Je zou verwachten dat revalidatieartsen met hun teams weerbaarheid tot de kern van hun behandeling zouden maken. Niets is minder waar. De psychosociale zorg aan kinderen is de grootste blinde vlek in de kinderrevalidatie. Het is de hoogste tijd voor een zorgstandaard om de psychosociale ontwikkeling te monitoren en indien nodig te behandelen.

Wat bepaalt of de kinderen die nu onder behandeling van de kinderrevalidatie staan, straks tevreden zijn met hun leven? Als er iets is dat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt, dan zijn het succeservaringen tijdens jeugd en adolescentie. Kinderen met zelfvertrouwen, jongeren die de regie in eigen hand nemen, hebben de meeste kans op een goed leven met hun handicap.

In een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde roept drs. Martijn Klem op het roer om te gooien. Klem is directeur BOSK, vereniging van mensen met een lichamelijke handicap.

Download het artikel: ‘Psycho-sociale zorg moet voorop komen staan in de kinderrevalidatie

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here