De BOSK, vereniging van mensen met een meervoudig complexe handicap, heeft de film ‘Dit is ons leven’ gemaakt. Doel van dit initiatief is te informeren en te inspireren, ook door  te tonen dat het gezinsleven met een ernstig meervoudig beperkt kind uit veel meer bestaat dan alleen zorg. De film is online te bekijken.

De film gaat over het leven van drie gezinnen met een ernstig meervoudig beperkt kind. Met deze film Gefilmd zijn de gezinnen van Luuk (5 jaar), Bento (8 jaar) en Eva (24 jaar). Deze drie gezinnen nemen de kijker mee in hun levens. De film toont mooie momenten tussen ouder en kind, naast de zorg die deze kinderen nodig hebben, en de zorgen die de ouders hebben. De BOSK hoopt dat er door de film meer begrip voor al deze gezinnen ontstaat.

Voor ouders én studenten
Deze film is gemaakt voor alle ouders van een ernstig meervoudig beperkt kind, en voor hun familie, vrienden en kennissen. Daarnaast zal de film ook gebruikt gaan worden in lesprogramma’s voor studenten van de zorgopleidingen en sociale opleidingen, zodat ook zij inzicht krijgen in de thuissituatie van deze gezinnen.

Ervaringsdeskundigheid
‘Dit is ons leven’ is een film voor ouders van ouders. Dat houdt in dat de BOSK de waardevolle input van ervaringsdeskundigen heeft meegenomen. Om die reden zijn daarom moeders van een ernstig meervoudig beperkt kind, een zus en mantelzorgster nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van de film.

Meervoudig Ondersteund
‘Dit is ons leven’  versterkt een ander BOSK project Meervoudig Ondersteund, gericht op ouders van een jong ernstig meervoudig beperkt kind, www.bosk.nl/meervoudigondersteund. Voor dit project zijn filmpjes en checklists ontwikkeld, en is er een mogelijkheid voor ouders om andere ouders te benaderen. Ook is er voor elk van de negen thema’s van Meervoudig Ondersteund veel informatie te vinden.

Film bekijken
‘Dit is ons leven’ staat op You Tube, klik hier.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan