Landelijk expertisecentrum bundelt informatie over beperkt horen én zien

0
425

Al enige tijd is er vanuit de doelgroep, professionals en andere betrokkenen vraag naar één punt waar alle informatie over beperkt zijn in horen én zien is ondergebracht. Hierin is nu voorzien. Iedereen die beperkt is in horen én zien en (in)direct betrokkenen kunnen voortaan terecht bij het Landelijk expertisecentrum doofblindheid. Het betreft een initiatief van vijf zorgaanbieders.

Informatie over doofblindheid, waar alle combinaties van doof/slechthorend en blind/slechtziend onder vallen, werd tot voor kort versnipperd aangeboden. Dit geldt ook voor de informatie over gespecialiseerde zorg en maatschappelijke dienstverlening, onderwijs en werk voor deze doelgroep. Zorgaanbieders Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio hebben de handen ineen geslagen om informatie voor deze doelgroep beter toegankelijk te maken.

Eén website, telefoonnummer en mailadres
De website www.dbconnect.info staat sinds 24 maart online en wordt de komende tijd gevuld met informatie. Daarnaast zijn deskundige medewerkers elke werkdag per telefoon (085 – 0654590) en mail (contact@dbconnect.info) bereikbaar voor vragen. Zij verwijzen door als er specialistische zorg of dienstverlening gevraagd wordt. Blijkt er behoefte aan expertise die nog niet beschikbaar is, dan kijken de vijf zorgaanbieders naar ontwikkelingsmogelijkheden daarvoor. Daarbij wordt onder meer samengewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen, deskundigen werkzaam op het vlak van doofblindheid en de doelgroep (ervaringsdeskundigen).

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here