De brochure ‘De eerste stappen na diagnose’ is een wegwijzer voor ouders/verzorgers over wat er komt kijken als je kind een chromosoomafwijking heeft. De diagnose kan inzichten geven over de gevolgen, maar brengt tegelijkertijd ook veel onzekerheid met zich mee. Met de folder wil VGnetwerken van hulp zijn om een beetje grip te krijgen op de situatie.

Vaak hebben ouders al een lange weg bewandeld voordat duidelijk is dat hun kind een chromosoonafwijking heeft. De diagnose geeft inzicht, maar tegelijkertijd is het een hele klap die je als ouders/verzorgers moet zien te verwerken. Ook brengt de zeldzaamheid van de aandoening veel onzekerheid met zich mee. Hoe zal de ontwikkeling van het kind verlopen? Moet je het anders gaan opvoeden? Wat zijn de ervaringen van lotgenoten? Hoe gaat het straks met school, werk en wonen? Hoe ernstig zijn de gevolgen van de chromosoomafwijking en zullen deze erger worden of minder?

Met deze brochure hoopt VGnetwerken ouders/verzorgers wegwijs te bieden om grip te krijgen op de situatie.

Download gratis de brochure ‘De eerste stappen na diagnose’

Over VGnetwerken

VGnetwerken brengt ouders bij elkaar en steunt en stimuleert onderzoek en projecten ten behoeve van meer informatie over zeldzame chromosoomafwijkingen. Word u lid van VGnetwerken dan ontvangt u de folder De eerste stappen na diagnose gratis in uw brievenbus. Mail voor het lidmaatschap of meer informatie over VGnetwerken naar info@vgnetwerken.nl

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan