Ongeveer 25% van de Nederlandse leerlingen verlaat de basisschool met een leesachterstand. Het nieuwe online platform De Voorleeshoek wil daar verandering in aanbrengen. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen voor te lezen, zodat het kennisniveau stijgt en meer kinderen plezier krijgen in lezen. Op 1 februari is het platform tijdens de Nationale Voorleesdagen gelanceerd.

Goed voor ontwikkeling
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, kinderen leren goed te luisteren en zich te concentreren. Recent onderzoek toont aan dat een deel van de kleuters pas leert als de boeken filmachtige beelden en muziek bevatten. De Voorleeshoek kan hier een belangrijke rol in spelen.

Plannen
De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week worden er nieuwe voorleesfilmpjes gepubliceerd op devoorleeshoek.nl. De filmpjes zijn een sterke combinatie van verhaal, prenten en muziek.

In één jaar tijd wil De Voorleeshoek 500 abonnementen afsluiten en verschillende samenwerkingen starten met scholengemeenschappen, bibliotheken, ziekenhuizen,
Vliegtuigmaatschappijen, bioscopen en asielzoekerscentra. Bovendien wordt in het najaar van 2017 de app voor tablet en telefoon gelanceerd.

Abonnementen
De Voorleeshoek wordt aangeboden in een abonnementsmodel. Voor € 6,-per maand krijgt men toegang tot het online platform en daarmee tot alle voorleesfilmpjes. In het kader van de Nationale Voorleesdagen kan men tot en met 4 februari 2017 een jaarabonnement met 10% korting afsluiten.

Het webadres is: www.devoorleeshoek.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan