Voorlezen krijgt stimulans met lancering online platform

0
403

Ongeveer 25% van de Nederlandse leerlingen verlaat de basisschool met een leesachterstand. Het nieuwe online platform De Voorleeshoek wil daar verandering in aanbrengen. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen voor te lezen, zodat het kennisniveau stijgt en meer kinderen plezier krijgen in lezen. Op 1 februari is het platform tijdens de Nationale Voorleesdagen gelanceerd.

Goed voor ontwikkeling
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, kinderen leren goed te luisteren en zich te concentreren. Recent onderzoek toont aan dat een deel van de kleuters pas leert als de boeken filmachtige beelden en muziek bevatten. De Voorleeshoek kan hier een belangrijke rol in spelen.

Plannen
De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week worden er nieuwe voorleesfilmpjes gepubliceerd op devoorleeshoek.nl. De filmpjes zijn een sterke combinatie van verhaal, prenten en muziek.

In één jaar tijd wil De Voorleeshoek 500 abonnementen afsluiten en verschillende samenwerkingen starten met scholengemeenschappen, bibliotheken, ziekenhuizen,
Vliegtuigmaatschappijen, bioscopen en asielzoekerscentra. Bovendien wordt in het najaar van 2017 de app voor tablet en telefoon gelanceerd.

Abonnementen
De Voorleeshoek wordt aangeboden in een abonnementsmodel. Voor € 6,-per maand krijgt men toegang tot het online platform en daarmee tot alle voorleesfilmpjes. In het kader van de Nationale Voorleesdagen kan men tot en met 4 februari 2017 een jaarabonnement met 10% korting afsluiten.

Het webadres is: www.devoorleeshoek.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here