Dit jaar vindt de Week van het Jonge Kind plaats van 16-20 april. Bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke eerste jaren van het kind. Dit gebeurt onder meer door te laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien.

Ouders kunnen in de Week van het Jonge Kind in gesprek gaan met allen die betrokken zijn bij de opvoeding, ontwikkeling, verzorging of begeleiding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat voor hun belangrijk is. Werk je zelf met kinderen, ben je leerkracht of een andere professional die met jonge kinderen te maken heeft? Dan is deze week ook voor jou. Laat zien en horen wat voor jou belangrijk is in de eerste jaren, wat je doet en waarom dit belangrijk is voor jonge kinderen.

In 2013 is de Week van het Jonge Kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang. Vanuit de gedachte dat kinderopvang veel meer is dan opvang alleen probeert Ileen, door dit vanuit de VS overgewaaide concept (Week of the Young Child georganiseerd door NAEYC), in Nederland aandacht te vragen voor de enorme meerwaarde van kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar als dit wordt aangeboden door organisaties die voorzien in een hoogwaardig kwalitatief aanbod. Er is ieder jaar een andere thema en er staan diverse pedagogische vraagstukken centraal.

De organiserende werkgroep bestaat momenteel uit Ileen Purperhart, Maria de Bont, Carla Bienemann (ZAAK!), Mascha Frische (Coach bij Impuls Kinderopvang) en Marlies de Haan (manager Kwaliteit & Pedagogiek bij Partou Kinderopvang). Kijk voor meer informatie op weekvanhetjongekind.nl

Congres Passende Kinderopvang
Het Congres Passende Kinderopvang speelt op donderdag 24 mei vanuit verschillende invalshoeken in op het omgaan met speciale kinderen in opvang en onderwijs. Geinteresseerd? Ga dan naar de congreswebsite. Naast informatie over het programma en deelnamemogelijkheden, zijn  er interviews met sprekers over het belang van passende kinder opvang. Naar de congreswebsite >

 

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan