Een verhaaltje voorlezen is spannend, moeilijk en voor sommige kinderen, haast niet te doen. Als alleen een hond luistert, zijn deze problemen ineens weg. Een hond haalt de druk van het voorlezen af.

Wanneer een kind moeite heeft met hardop lezen wordt dit makkelijker gemaakt wanneer er tijdens het voorlezen een hond aanwezig is. Een hond oordeelt en veroordeelt niet, geeft geen commentaar en laat de persoon zelf het leestempo bepalen.

In Nijmegen, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek lezen kinderen al regelmatig voor aan een hond. En ook op de Johannesschool in Hillegom komt sinds kort eens in de week hond Keira langs om voorgelezen te worden. Schooldirecteur Bob van den Steenhoven is enorm enthousiast, net als zijn leerlingen. “We zijn na de komst van Kiera resultaten gaan meten, en we zien verbetering. Ouders zeggen zelfs dat kinderen nu thuis oefenen met voorlezen”, zegt Van den Steenhoven tegen EditieNL.

Stichting Vrienden Voorleeshond

De Stichting Vrienden Voorleeshond biedt voorleessessies aan voor zowel kinderen als volwassenen in bibliotheken, scholen, naschoolse opvang en peuterspeelzalen en huiswerk begeleiding. Naast deze locaties is er in onderling overleg ook de mogelijkheid om één op één begeleiding te krijgen.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Kinderen van allerlei leeftijdsgroepen kunnen aan deze activiteit deelnemen. De activiteit zal per kind verschillend zijn en zal aansluiten op de behoeften van het kind. Vooral kinderen met autisme, mutisme, dyslexie, stotteren, concentratie problemen (luistertherapie), ADHD, ADD of faalangst kunnen veel baat hebben bij deze voorleesactiviteit

Het webadres van de stichting is www.voorleeshond.nl

Bron: rtlnieuws.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan