In 41% van de gevallen wordt er direct na de geboorte gestart met het geven van flesvoeding. De voornaamste reden daarvoor is het niet op gang komen van de borstvoeding. Dit blijkt uit Kids Care & Commerce, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 1.200 ouders en toekomstige ouders.

Opmerkelijk is dat vier op de tien vrouwen direct na de geboorte beginnen met het geven van flesvoeding. Kijkend naar specifiek deze groep vrouwen kan vastgesteld worden dat voor bijna de helft (47%) het starten met flesvoeding geen bewuste keuze was, aangezien de borstvoeding niet op gang leek te komen. 35% heeft ervoor gekozen geen borstvoeding te geven.

Toekomstige ouders meer verdeeld

Toekomstige ouders hebben uiteenlopende meningen over wanneer er gestart zou moeten worden met de flesvoeding van hun kind. Opvallend is dat 17% aangeeft na een jaar of later te willen starten, maar dat slechts 4% van de huidige ouders toen pas is gestart met het geven van flesvoeding.

Borstvoeding komt vaak niet op gang

Er blijken verschillende redenen te zijn om te stoppen met het geven van borstvoeding. De voornaamste reden is het niet goed op gang komen van de borstvoeding. Een op de vijf vrouwen kiest bewust een bepaalde leeftijd tot wanneer ze borstvoeding geeft. Daarna gaan ze over op het geven van flesvoeding. Van de toekomstige ouders verwacht 34% het kind borstvoeding te geven tot een bepaalde leeftijd. 14% van de ouders kiest er voor geen borstvoeding te geven. Bij de toekomstige ouders ligt dit percentage op 9%.

Bron: multiscope.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan