Twee op de vijf ouders start direct na geboorte met flesvoeding

1
726

In 41% van de gevallen wordt er direct na de geboorte gestart met het geven van flesvoeding. De voornaamste reden daarvoor is het niet op gang komen van de borstvoeding. Dit blijkt uit Kids Care & Commerce, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 1.200 ouders en toekomstige ouders.

Opmerkelijk is dat vier op de tien vrouwen direct na de geboorte beginnen met het geven van flesvoeding. Kijkend naar specifiek deze groep vrouwen kan vastgesteld worden dat voor bijna de helft (47%) het starten met flesvoeding geen bewuste keuze was, aangezien de borstvoeding niet op gang leek te komen. 35% heeft ervoor gekozen geen borstvoeding te geven.

Toekomstige ouders meer verdeeld

Toekomstige ouders hebben uiteenlopende meningen over wanneer er gestart zou moeten worden met de flesvoeding van hun kind. Opvallend is dat 17% aangeeft na een jaar of later te willen starten, maar dat slechts 4% van de huidige ouders toen pas is gestart met het geven van flesvoeding.

Borstvoeding komt vaak niet op gang

Er blijken verschillende redenen te zijn om te stoppen met het geven van borstvoeding. De voornaamste reden is het niet goed op gang komen van de borstvoeding. Een op de vijf vrouwen kiest bewust een bepaalde leeftijd tot wanneer ze borstvoeding geeft. Daarna gaan ze over op het geven van flesvoeding. Van de toekomstige ouders verwacht 34% het kind borstvoeding te geven tot een bepaalde leeftijd. 14% van de ouders kiest er voor geen borstvoeding te geven. Bij de toekomstige ouders ligt dit percentage op 9%.

Bron: multiscope.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

1 REACTIE

  1. Twee opmerkingen:
    1. Jullie bedoelen niet flesvoeding, maar kunstvoeding. Flesvoeding duidt op de manier van voeden en in die fles kan van alles zitten. Kunstvoeding duidt op het soort melk dat wordt gegeven, namelijk poedervormige kunstmatige zuigelingenvoeding (de naam die de WHO gebruikt voor kunstvoeding)
    2. Het niet op gang komen van de melkproductie is over het algemeen iatrogeen (veroorzaakt door de zorg[verlener]) door het hanteren van niet wetenschappelijk onderbouwde zorgroutines en begeleiding, met andere woorden het onjuist informeren van ouders.
    Ik wil wijzen op mijn blog voor uitleg over hoe de zorg de borstvoeding om zeep helpt (in het algemeen, er zijn uitzonderingen) https://eurolac.net/om-zeep-helpen/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here