De afgelopen tien jaar is het aantal kinderen met een voedselallergie verdubbeld. Inmiddels lijdt 7% van de kinderen hieraan, een enorm aantal. Een nieuwe start-up, Vini Mini, biedt nu voedingssupplementen voor baby’s aan die de kans op een voedselallergie verkleinen.

Mijn 6 maanden oude baby Viggo bleek allergisch voor ei en raakte in een anafylactische shock. Na een bloedstollende rit naar het ziekenhuis heeft Viggo het gelukkig overleefd.”

Deze woorden zijn opgetekend uit de mond van Laurie Lancee, de oprichtster van Vini Mini. Om ouders een soortgelijke traumatische ervaring te besparen, richtte zij, samen met Jozien Boersma, Vini Mini op: gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen die bijdragen om bij baby’s de kans op een voedselallergie te verkleinen. Zowel uit eigen ervaring als onderzoek blijkt namelijk dat veel voedselallergieën voorkomen kunnen worden. De start-up biedt niet alleen pinda-voedingssupplementen via hun website aan, maar ontwikkelt ook, samen met universiteiten en medici, voedingssupplementen voor andere allergenen.

Vini Mini heeft een Raad van Advies met de volgende leden

  • Ruurd van Elburg (oud-kinderarts en Professor Early Life Nutrition AUMC)
  • Patricia Ploeger (kinderdiëtiste en levensmiddelentechnologe)
  • Petra Vossenberg (biotechnologe & process engineer)
  • Suze Linders (Adviseur & Business Developer)

Lees hierover meer op de website: vinimini.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek Vroeg

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van moeder en kind? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan