Hond vermindert risico op voedselallergie bij jonge kinderen

0
757
hond, kind

Een hond in huis vermindert in belangrijke mate het risico dat jonge kinderen een voedselallergie ontwikkelen. De verklaring is waarschijnlijk dat bepaalde bacteriën in de muil en het darmstelsel van de hond die een positieve invloed uitoefenen op de darmflora van het kind.

Dat blijkt uit onderzoek van het King’s College in Londen, meldt gezondheid.be. Bij die studie werden de gegevens van een duizendtal kinderen geëvalueerd aan de leeftijd van 3, 6 en 12 maanden. 6% van de kinderen in die groep had een voedselallergie.

Uit de resultaten blijkt dat de kinderen die een hond in het gezin hebben 90% minder kans lopen om een dergelijke allergie te ontwikkelen. Samenleven met minstens twee honden zou zelfs 100% bescherming bieden. Die bescherming zou al beginnen vanaf de leeftijd van 3 maanden. Of een hond in huis hebben tijdens de zwangerschap eveneens een impact heeft op het kind, werd in deze studie niet onderzocht.

Het gunstig effect zou te maken hebben met bepaalde bacteriën die in overvloed aanwezig zijn in de muil en het darmstelsel van de hond. Zij zouden een positieve invloed uitoefenen op de darmflora van het kind. Dr. Roseline Péluchon zegt in ‘Journal international de médecine’ daarover het volgende: “Door geregeld in de buurt van een hond te verblijven, wordt een kind aan die specifieke bacteriën blootgesteld, waarschijnlijk via stofdeeltjes die door het huis dwarrelen en door contact met de natuurlijke leefomgeving van het dier.”

Bron: gezondheid.be

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here