Vaccin beschermt mogelijk ongeboren kind tegen coronabesmetting

0
233

Coronavaccins voor zwangere vrouwen kunnen mogelijk ook werkzaam zijn in het beschermen van de foetus tegen het coronavirus. Dat stellen Israëlische onderzoekers in een nieuwe studie. ‘Onze bevindingen onderstrepen dat het vaccineren van zwangere vrouwen mogelijk moederlijke en neonatale bescherming tegen een SARS-CoV-2-infectie biedt’, melden de onderzoekers.

Het onderzoek is in februari uitgevoerd onder twintig vrouwen. Ieder van hen ontvingen twee doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin. Uit het onderzoek blijkt dat ook hun ongeboren kinderen anticellen tegen het coronavirus hadden.

De onderzoekers, die verbonden zijn aan het Hadassah universitair medisch centrum in Jeruzalem, benadrukken de beperkte opzet van de studie. Ze zeggen dat er meer onderzoek nodig is om meer te weten te komen over het effect van vaccinatie in verschillende fases van de zwangerschap en de veiligheid en effectiviteit van de verschillende vaccins die beschikbaar zijn. Eén van de onderzoekers zegt tegen de Jerusalem Post dat het team nu gaat bekijken of de anticellen in de baby’s aanwezig blijven.

Pfizer en BioNTech meldden vorige maand dat zij een onderzoek uitvoeren onder 4000 vrijwilligers om de veiligheid en effectiviteit van hun coronavaccin bij gezonde zwangere vrouwen te evalueren. Ook wordt daarbij onderzocht of de bescherming van de moeder overgaat op het kind.

Bron: radar.avrotros.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here