Spel aan Huis is een preventief programma voor gezinnen met jonge kinderen. Doel is via het spel de ontwikkeling van een kind te verbreden en te verdiepen. Onlangs is het programma door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies erkend als ‘goed onderbouwd’.

Spel aan Huis is een landelijk ontwikkeld programma. Het wordt, vaak al jarenlang, uitgevoerd vanuit verschillende lokale organisaties; momenteel binnen elf organisaties/gemeenten.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Stagiaires Hbo-opleiding

De spelbegeleiding vindt plaats bij het gezin thuis en wordt verzorgd door stagiaires van een Hbo-opleiding. Naast spelstimulering biedt het programma ook opvoedondersteuning en toeleiding van ouders en kinderen naar voorzieningen in de wijk. Het gaat om gezinnen die extra stimulans en ondersteuning bij het opgroeien en opvoeden goed kunnen gebruiken. Landelijke monitoring laat zien dat Spel aan Huis er in slaagt om contact te leggen met moeilijk bereikbare gezinnen. Ook vluchtelingengezinnen doen mee.

Preventief op Maat

De Stichting Preventief op Maat is eigenaar van de methode, beheert het Landelijk Coördinatiepunt Spel aan Huis en stimuleert de kwaliteit van uitvoering en verdere doorontwikkeling van de methodiek. De erkenning als ‘goed onderbouwd’ door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies is een welkome steun in de rug. De erkenning sterkt Preventief op Maat in haar streven om de kracht van het programma meer zichtbaar te maken en Spel aan Huis beschikbaar te maken voor meer gezinnen in Nederland.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan