Recensie ‘Sina’ door Veronique Erkens

Sina is een prentenboek voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar met in de hoofdrol een eekhoorn. Echt een prachtig boek met fantastische tekeningen om samen te lezen en erover te praten. Het boek heeft een mooie koppeling met wat er lijfelijk gebeurt bij verlies en rouw. Te meer daar dit niet altijd zichtbaar is voor anderen. Sina is zowel bruikbaar binnen het gezin als in een therapeutische setting.

De eekhoorn heeft zorgvuldig een wintervoorraad aan eikeltjes aangelegd en geniet vervolgens met volle teugen van het contact met haar vrienden. Maar plots verliest ze een voorraad aan eikeltjes. Met hulp en steun van haar vrienden lijkt het goed te komen. Echter het verlies heeft zich in haar lijfje verstopt en is moeilijk zichtbaar voor haar vrienden. Uiteindelijk komt alles goed!

Dit prentenboek is het tweede boekje in de Oskar-serie. De auteurs Evelien Speel & Christiaan Helmig hebben als doel om ouders en jonge kinderen samen bewust te maken van verdriet bij verlies.

‘Sina’ net als ‘Oskar’ biedt veel herkenning. Het boek draagt bij aan het elkaar beter begrijpen en met elkaar in verbinding blijven.

Sina >> 

Veronique Erkens-Waucomont is klinisch psycholoog en psychotherapeut Kind & Jeugd. Zij is werkzaam als zelfstandige binnen Basic Trust – Psychotherapiepraktijk De Vlinder. Hier behandelt Veronique met name ouders en kinderen waarbij sprake is van hechtings- en traumagerelateerde problematiek.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan