Goed slaappatroon is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Tijdens hun slaap komen ze tot rust, verwerken ze dingen en groeien hun hersenen. Maar slapen gaat niet altijd gemakkelijk. Een gratis podcast belicht wat ouders en jeugdprofessionals kunnen doen om tot een goed slaapritme te komen.

Slecht slapen van jonge kinderen kan voor allerlei problemen zorgen. Het creëren van een goed slaapritme is dus van groot belang, maar dit gaat vaak met veel vallen en opstaan. De podcast maakt onderdeel van de serie Jonge Geleerd van jeugdonderzoekers van de Universiteit Utrecht. In deze aflevering over slapen komen allerlei aspecten en methodieken aan bod. Aan het woord zijn Jeroen Dudink, kinderarts en neonatoloog bij het UMC Utrecht en slaaponderzoeker Olaf Verschuren, kinderfysiotherapeut en onderzoeker bij het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU).

Naar de podcast >>

Bron: kcrutrecht.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan