Maak kennis met de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde benadering van baby’s met slaap-, huil- en eetproblemen. Niemand minder dan de Australisch onderzoeker en auteur Pamela Douglas verzorgde een webinar over het door haar ontwikkelde Possums & Co programma. Dit webinar is nog na te bestellen. Dat kan zowel met de Nederlandse vertaling als in de originele Engelstalige versie.

Ja ik wil dit webinar nabestellen >>

Ik wil het originele Engelstalige webinar nabestellen >>

Dr. Pamela Douglas is huisarts, onderzoeker en internationale leider op het gebied van zuigelingenzorg, met speciale interesse in perinatale geestelijke gezondheid en borstvoedingsgeneeskunde

Speciaal voor IMH Nederland en Vakblad Vroeg licht Pamela in dit webinar deze manier van werken toe. Zij zegt bijvoorbeeld: “The logic is that babies don’t need to be taught to sleep – if their other needs are taken care of, they’ll simply take the sleep they need.” Pamela heeft onder andere het boek geschreven ‘The discontented little baby’ dat momenteel wordt vertaald in het Nederlands.

Haar methodiek, de officiële naam is Neuroprotective Developmental Care (NDC), is ontwikkeld op basis van 15 jaar onderzoek. Het betreft echt een totaal andere manier van kijken en behandelen. Pamela houdt ons voor dat problemen bij jonge kinderen op het gebied van slapen, huilen en eten onlosmakelijk bij elkaar horen. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Kijk daar integraal naar, houdt zij ons voor, en doe dat vanuit meerdere disciplines.

Dit webinar is interessant voor lactatiekundigen, preverbaal logopedisten, JGZ-medewerkers, psychologen, pedagogen, medisch pedagogisch zorgverleners, IMH-consulenten, IMH-specialisten, praktijkondersteuners bij de huisarts, huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen en iedereen die betrokken is bij Netwerkzorg Onrustige Baby’s.

Dit is een opgenomen, Engelstalige webinar. Een Nederlandstalige tolk is hierbij aanwezig geweest.
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Tijdens het webinar is er simultaanvertaling in het Nederlands.

Ja ik wil dit webinar nabestellen >>

Ik wil het originele Engelstalige webinar nabestellen >>

In de afgelopen twintig jaar heeft Dr. Pamela Douglas de wetenschappelijke basis gepubliceerd voor de programma’s die bekend staan ​​als Neuroprotective Developmental Care (NDC, ook  Milk & Moon  en de Possums – programma’s). NDC biedt een paradigmaverschuiving in het omgaan met baby’s met slaap-, huil- en eetproblemen.

Haar baanbrekende werk wordt gedetailleerd beschreven in dertig internationale onderzoekspublicaties en in haar bestseller The Discontented Little Baby Book . Ze is oprichter en medisch directeur van de liefdadigheidsinstelling Possums & Co., die tot doel heeft NDC een beschikbare keuze te maken voor alle ouders en gezondheidswerkers.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan