Kijk integraal naar problemen met slapen, huilen en eten

0
1000

Maak kennis met de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde benadering van baby’s met slaap-, huil- en eetproblemen. Niemand minder dan de Australisch onderzoeker en auteur Pamela Douglas verzorgt op donderdagochtend 6 oktober voor Vakblad Vroeg en IMH Nederland een webinar over het door haar ontwikkelde Possums & Co programma. Tijdens het webinar zal er simultaanvertaling in het Nederlands zijn.

Ja, ik doe mee aan dit webinar >

Dr. Pamela Douglas is huisarts, onderzoeker en internationale leider op het gebied van zuigelingenzorg, met speciale interesse in perinatale geestelijke gezondheid en borstvoedingsgeneeskunde

Speciaal voor IMH Nederland en Vakblad Vroeg zal Pamela in een webinar deze manier van werken toelichten. Een unieke kans om al je vragen aan haar te stellen. Zij zegt bijvoorbeeld: “The logic is that babies don’t need to be taught to sleep – if their other needs are taken care of, they’ll simply take the sleep they need.” Pamela heeft onder andere het boek geschreven ‘The discontented little baby’ dat momenteel wordt vertaald in het Nederlands.

Haar methodiek, de officiële naam is Neuroprotective Developmental Care (NDC), is ontwikkeld op basis van 15 jaar onderzoek. Het betreft echt een totaal andere manier van kijken en behandelen. Pamela houdt ons voor dat problemen bij jonge kinderen op het gebied van slapen, huilen en eten onlosmakelijk bij elkaar horen. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Kijk daar integraal naar, houdt zij ons voor, en doe dat vanuit meerdere disciplines.

Maak nu al kennis met Possum Sleep Interventie!
Van 1 t/m 30 juni is de online-editie van ons congres ‘Slaapproblemen bij jonge kinderen’ te volgen. Eén van de onderdelen is een presentatie over de Possum Sleep Interventie. Deze wordt verzorgd door Marilene de Zeeuw, klinisch psycholoog, gedragstherapeut VGCt & Infant Mental Health Specialist. Bijzonder is dat zij deze presentatie samen met lactatiekundige Myrte van Lonkhuijsen verzorgt. Begrijpen hoe voeden verbonden is aan slapen is volgens hen de sleutel om slaapproblemen te verhelpen.  Lees verder >  

Dit webinar is interessant voor lactatiekundigen, preverbaal logopedisten, JGZ-medewerkers, psychologen, pedagogen, medisch pedagogisch zorgverleners, IMH-consulenten, IMH-specialisten, praktijkondersteuners bij de huisarts, huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen en iedereen die betrokken is bij Netwerkzorg Onrustige Baby’s.

Datum: donderdagochtend 6 oktober van 09.30 – 11.00 uur
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Tijdens het webinar is er simultaanvertaling in het Nederlands.

Ja, ik doe mee aan dit webinar >

In de afgelopen twintig jaar heeft Dr. Pamela Douglas de wetenschappelijke basis gepubliceerd voor de programma’s die bekend staan ​​als Neuroprotective Developmental Care (NDC, ook  Milk & Moon  en de Possums – programma’s). NDC biedt een paradigmaverschuiving in het omgaan met baby’s met slaap-, huil- en eetproblemen.

Haar baanbrekende werk wordt gedetailleerd beschreven in dertig internationale onderzoekspublicaties en in haar bestseller The Discontented Little Baby Book . Ze is oprichter en medisch directeur van de liefdadigheidsinstelling Possums & Co., die tot doel heeft NDC een beschikbare keuze te maken voor alle ouders en gezondheidswerkers.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here