Mini MRI maakt kinderen spelenderwijs vertrouwd met scan

0
338

Mini MRI’s kunnen worden ingezet om voorafgaand aan een MRI-onderzoek spelenderwijs spanning weg te nemen bij kinderen. Hierdoor wordt het onderzoek minder spannend voor het kind, waardoor het beter en sneller verloopt.

Siemens Healthineers heeft twee mini MRI’s geschonken aan Ziekenhuis St Jansdal. Medewerker Edwin van de Wassenberg begrijpt dat een bezoek aan het ziekenhuis voor ouders, maar zeker ook voor kinderen spannend kan zijn. “Siemens Healthineers wil met deze mini-versies van een MRI helpen deze spanning bij kinderen spelenderwijs proberen weg te nemen”, geeft Van de Wassenberg aan. “Tenslotte bevordert het wegnemen van spanning het goed verlopen van een onderzoek. Zo helpen we graag een handje mee”. “Angst verminderen bij kinderen is een van de speerpunten van het ziekenhuis. Hier sluiten deze mini MRI’s naadloos bij aan”, aldus Esther Rozeboom, voorzitter van stichting Vrienden van het St Jansdal.

Marloes Nijkamp is medisch pedagogisch zorgverlener op de kinder- en tienerafdeling. Ook op deze afdeling zijn ze ontzettend blij met deze gift. “De mini MRI is een mooie toevoeging aan het voorlichtingsmateriaal voor kinderen en zal worden ingezet op de kinder- en tienerafdeling en in de wachtkamer van de afdeling radiologie”, aldus Nijkamp. Keltjens vult aan: “Het is fijn dat kinderen zo spelenderwijs kennis kunnen maken met de vaak indrukwekkende, technische omgeving waarin ze onderzocht worden op de afdeling radiologie. Hierdoor wordt het onderzoek minder spannend voor het kind, waardoor het beter en sneller verloopt.”

Bron: vriendenvanstjansdal

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here