Mini MRI’s kunnen worden ingezet om voorafgaand aan een MRI-onderzoek spelenderwijs spanning weg te nemen bij kinderen. Hierdoor wordt het onderzoek minder spannend voor het kind, waardoor het beter en sneller verloopt.

Siemens Healthineers heeft twee mini MRI’s geschonken aan Ziekenhuis St Jansdal. Medewerker Edwin van de Wassenberg begrijpt dat een bezoek aan het ziekenhuis voor ouders, maar zeker ook voor kinderen spannend kan zijn. “Siemens Healthineers wil met deze mini-versies van een MRI helpen deze spanning bij kinderen spelenderwijs proberen weg te nemen”, geeft Van de Wassenberg aan. “Tenslotte bevordert het wegnemen van spanning het goed verlopen van een onderzoek. Zo helpen we graag een handje mee”. “Angst verminderen bij kinderen is een van de speerpunten van het ziekenhuis. Hier sluiten deze mini MRI’s naadloos bij aan”, aldus Esther Rozeboom, voorzitter van stichting Vrienden van het St Jansdal.

Advertentie

Marloes Nijkamp is medisch pedagogisch zorgverlener op de kinder- en tienerafdeling. Ook op deze afdeling zijn ze ontzettend blij met deze gift. “De mini MRI is een mooie toevoeging aan het voorlichtingsmateriaal voor kinderen en zal worden ingezet op de kinder- en tienerafdeling en in de wachtkamer van de afdeling radiologie”, aldus Nijkamp. Keltjens vult aan: “Het is fijn dat kinderen zo spelenderwijs kennis kunnen maken met de vaak indrukwekkende, technische omgeving waarin ze onderzocht worden op de afdeling radiologie. Hierdoor wordt het onderzoek minder spannend voor het kind, waardoor het beter en sneller verloopt.”

Bron: vriendenvanstjansdal

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Advertentie
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

Advertentie

"*" geeft vereiste velden aan