Kindvriendelijke behandelkamer draagt bij aan pijn- en stressreductie

0
254

Franciscus Vlietland beschikt sinds kort over een kindvriendelijke acute behandelkamer ingericht met het Ambient Experience Systeem van Philips. Het systeem gaat bijdragen aan pijn- en stressreductie bij acute opvang van kinderen.

Tijdens de behandeling worden kinderen met behulp van dynamisch licht, geluid, kleur en beeldprojectie afgeleid, waarbij pijn en stress zoveel mogelijk wordt gereduceerd. De projectiebeelden kunnen worden afgestemd op de belevingswereld van het kind. Dat kan variëren van Dora en Diego tot regenwoudprojecties, waarbij het plafond en de vloer in bijpassend ambilight kleurt. Zorgverleners kunnen direct de juiste zorg op het juiste moment verlenen. Alle benodigde apparatuur is binnen handbereik zonder dat het angst aanjaagt.

In de kindvriendelijke acute behandelkamer wordt 24/7 spoedzorg verleend aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Op ziekenhuislocatie Franciscus Gasthuis wordt gewerkt aan eenzelfde concept op de Spoedeisende Hulp.

Bron: franciscus.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here