Luqo Spellenreeks, een interactief en digitaal speelbord waarop kleuters talloze leerzame spellen kunnen spelen, heeft dit jaar de Gouden Guppy gewonnen, de prijs voor beste digitale mediaproduct voor 0-6 jaar. Volgens de jury brengt het spellenplatform kinderen samen en biedt het eindeloos veel potentie. ‘Het laat kinderen samenspelen buiten het scherm, waarbij de kracht van digitale entertainment geweldig wordt benut’, aldus de jury.

De Gouden Guppy is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en geschikte digitale kindermedia te belonen en is onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018. Het doel van de Cinekid Media Awards is het stimuleren van de ontwikkeling van goede en innovatieve content voor kinderen en jongeren.

De jury zei verder over Luqo Spellenreeks: ‘Het is gericht op het samenspelen buiten het scherm, waarbij de meerwaarde van digitale entertainment naar de groep wordt getrokken, naar fysieke handelingen en face-to-face communicatie.’

Eervolle vermeldingen waren er voor de game Chalk Gardens van Niels de Jong en Joanna Siccama en de app Vil Du?! van YipYip.

Nieuwe mediaproducten voor jonge kinderen

Jaarlijks komen er veel verschillende digitale mediaproducten uit die jonge kinderen uitnodigen tot spel en ontwikkeling. Er zijn verschillende voorwaarden waar deze producten aan moeten voldoen om optimaal aan te sluiten op de ontwikkeling van jonge kinderen. Welke producten zijn aantrekkelijk, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, leggen een goede link tussen spel en werkelijkheid en bieden jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken?

» Lees hier het juryrapport
» Meer over de Gouden Guppy en eerdere winnaars

Bron: mediawijzr.net

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan