Het eerste Springlab Peuterpakket is gelanceerd. Doel is om van bewegend leren de norm te maken. Het betreft een combinatie van interactieve technologie en educatieve games. Ontwikkelaar Springlab noemt het een compleet nieuwe leerervaring voor peuters.

In het onderwijs brengen kinderen 1000 van hun 3000 wakkere uren zittend door. Dit moet én kan anders, vinden de ondernemers van Springlab. Zij namen twee jaar geleden het heft in eigen hand om kinderen in hun leeromgeving letterlijk in beweging te brengen. Samen met een groot netwerk van partners – onder andere de grootste gemeenten (G4), marktleiders in de kinderopvang, uitgevers, pedagogisch experts, wetenschappers – is gebouwd aan een plan om bewegen en leren vanaf peuteronderwijs samen te voegen: bewegend leren.

Peuterpakket

Het eerste tastbare product van dit plan en deze samenwerking is het Springlab Peuterpakket. “We willen het probleem grondig bij de wortels aanpakken,” legt Jan-Paul de Beer, directeur van Springlab, uit. “Daarom beginnen we bij de allerjongsten en werken we van peuters naar kleuters, het basisonderwijs en uiteindelijk het voortgezet onderwijs. Zo groeien we met de kinderen mee.”

Introductie

Op kinderdagverblijf De Hooiman is op 12 november het allereerste Springlab Peuterpakket feestelijk in gebruik genomen. Sacha Ausems, voorzitter van de raad van bestuur van Kinderopvang Humanitas waar deze peutergroep onder valt: “Bewegen is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid, het geeft kinderen ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. Wij vinden beweging zeer belangrijk voor de optimale ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en zijn er trots op dat het eerste Springlab Peuterpakket op één van onze locaties wordt geïntroduceerd.”

Over Springlab

Bewegend leren als onderwijs van de toekomst – dat is de droom van Springlab. Om dit te realiseren bouwt Springlab aan een bewegend leren wereld waar alles samenkomt: innovatieve oplossingen, ideeën, vraag en aanbod, uitgevers, ouders, wetenschappers, onderzoekers en meer. Springlab bestaat uit een groep innovatieve creatievelingen die de wereld weer in beweging willen krijgen.

Het Springlab Peuterpakket is het eerste tastbare product om van bewegend leren de norm in het onderwijs te maken. Het pakket is ontwikkeld in samenwerking met: Kinderopvang Humanitas, Uitgeverij Zwijsen, de gemeenten Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Bunnik en Houten, IJsterk, KION, Partou kinderopvang, Provincie Utrecht, Radboud Universiteit, Haagse Hogeschool, Spelenderwijs Utrecht, Kind & Co, Universiteit Utrecht en Prokino.

Informatie: www.springlab.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan