Innovatie beoogt van bewegend leren de norm te maken

0
971

Het eerste Springlab Peuterpakket is gelanceerd. Doel is om van bewegend leren de norm te maken. Het betreft een combinatie van interactieve technologie en educatieve games. Ontwikkelaar Springlab noemt het een compleet nieuwe leerervaring voor peuters.

In het onderwijs brengen kinderen 1000 van hun 3000 wakkere uren zittend door. Dit moet én kan anders, vinden de ondernemers van Springlab. Zij namen twee jaar geleden het heft in eigen hand om kinderen in hun leeromgeving letterlijk in beweging te brengen. Samen met een groot netwerk van partners – onder andere de grootste gemeenten (G4), marktleiders in de kinderopvang, uitgevers, pedagogisch experts, wetenschappers – is gebouwd aan een plan om bewegen en leren vanaf peuteronderwijs samen te voegen: bewegend leren.

Peuterpakket

Het eerste tastbare product van dit plan en deze samenwerking is het Springlab Peuterpakket. “We willen het probleem grondig bij de wortels aanpakken,” legt Jan-Paul de Beer, directeur van Springlab, uit. “Daarom beginnen we bij de allerjongsten en werken we van peuters naar kleuters, het basisonderwijs en uiteindelijk het voortgezet onderwijs. Zo groeien we met de kinderen mee.”

Introductie

Op kinderdagverblijf De Hooiman is op 12 november het allereerste Springlab Peuterpakket feestelijk in gebruik genomen. Sacha Ausems, voorzitter van de raad van bestuur van Kinderopvang Humanitas waar deze peutergroep onder valt: “Bewegen is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid, het geeft kinderen ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. Wij vinden beweging zeer belangrijk voor de optimale ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en zijn er trots op dat het eerste Springlab Peuterpakket op één van onze locaties wordt geïntroduceerd.”

Over Springlab

Bewegend leren als onderwijs van de toekomst – dat is de droom van Springlab. Om dit te realiseren bouwt Springlab aan een bewegend leren wereld waar alles samenkomt: innovatieve oplossingen, ideeën, vraag en aanbod, uitgevers, ouders, wetenschappers, onderzoekers en meer. Springlab bestaat uit een groep innovatieve creatievelingen die de wereld weer in beweging willen krijgen.

Het Springlab Peuterpakket is het eerste tastbare product om van bewegend leren de norm in het onderwijs te maken. Het pakket is ontwikkeld in samenwerking met: Kinderopvang Humanitas, Uitgeverij Zwijsen, de gemeenten Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Bunnik en Houten, IJsterk, KION, Partou kinderopvang, Provincie Utrecht, Radboud Universiteit, Haagse Hogeschool, Spelenderwijs Utrecht, Kind & Co, Universiteit Utrecht en Prokino.

Informatie: www.springlab.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here