Pakket kant-en-klaar materiaal voor borstvoedingsvriendelijke kinderopvang

0
478
borstvoeding

Starten in de kinderopvang heeft een belangrijke impact op vroegtijdig stoppen met het geven van borstvoerding. Vijf overzichtelijke acties vergroten echter de kans op het blijven geven van  borstvoeding.

Voldoende kennis over borstvoeding heeft een positieve invloed om door te gaan met het geven van borstvoeding. Hetzelfde geldt voor een open en ondersteunende houding in de opvang, blijkt uit onderzoek van Kind en Gezin in België. De acties zijn:

  1. De mogelijkheid om afgekolfde moedermelk te geven wordt al toegelicht bij de aanmelding.
  2. Moeders kunnen voor en na het werk borstvoeding geven in de opvang.
  3. Moeders kunnen tijdens hun borstvoedingspauze hun kind komen voeden in de opvang.
  4. Medewerkers beheersen de kennis over borstvoeding en omgaan met afgekolfde moedermelk.
  5. De richtlijnen rond het bewaren van afgekolfde moedermelk (inclusief een reserveportie in de diepvries) worden correct toegepast.

Ondersteunende middelen

Kind en Gezin stelt een pakket kant-en-klaar materiaal ter beschikking om kinderopvangorganisaties te ondersteunen bij een borstvoedingsvriendelijk beleid:

Voor vragen en ondersteuning kan een beroep gedaan worden op medewerkers uit het lokaal team. Hun contactgegevens zullen binnenkort te vinden zijn op deze plaats.

Bekijk ook

Bron: kindengezin.be 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here