Het voedingscentrum heeft de map ‘In gesprek over eten en drinken’ uitgebracht. De informatiemap is een hulpmiddel voor de JGZ professional om in gesprek te gaan over voeding en gewicht met ouders van kinderen. De gratis informatiemap is de opvolger van de map ‘Praten over gewicht’.

Als JGZ-professional ken je het belang van gezond eten en drinken: het zorgt ervoor dat kinderen alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Maar niet voor ieder gezin is gezonde voeding vanzelfsprekend.

Informatiemap over voeding

De map ‘In gesprek over eten en drinken’ is een hulpmiddel om in gesprek te gaan over voeding met ouders van kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 12 jaar. In deze map vind je praatplaten en achtergrondinformatie over een gezond eetpatroon, portiegroottes en aanbevolen dagelijkse hoeveelheden per leeftijdsgroep. Maar ook handvatten voor een gezonde opvoeding, de invloed van de omgeving en inspiratie voor gezonde broodtrommels en tussendoortjes.

Advertentie

Bestellen

Professionals met een zakelijk account kunnen de map bestellen. De besteloptie verschijnt wanneer je bent ingelogd als professional. Heb je nog geen zakelijk account? Vraag deze hier aan.

In gesprek over eten en drinken – Voedingscentrum, eerlijk over eten

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

Advertentie

"*" geeft vereiste velden aan