Nadat Robin bevalt van een doodgeboren baby, beginnen haar borsten melk te produceren. Om de moedermelk niet verloren te laten gaan, besluit ze om die te doneren: ziekenhuizen hanteren hiervoor strenge regels. Wat volgt is een moeizame zoektocht.

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, komt de melkproductie op gang. Robin hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid. Ze onderzoekt andere plaatsen waar ze minder strikt zijn, terwijl de melk steeds meer van haar diepvries én haar leven inneemt.

De absolute hoofdrol in MELK wordt vertolkt door de rijzende ster Frieda Barnhard. Bijzonder is dat Stefanie Kolk voor de rollen van het zorgpersoneel heeft gekozen voor mensen die daadwerkelijk werkzaam zijn in de zorgsector waardoor deze scenes, ondanks het gebrek aan acteerervaring, uitermate authentiek aanvoelen.

Advertentie

De film werd geselecteerd voor de Giornate degli Autori Award op het filmfestival van Venetië en voor Beste Film op de filmfestivals van Warschau en Zürich. Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters.  

Bron: persbericht Triple P Entertainment

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan