De maatschappij vraagt steeds meer eigen regie van patiënten. Dat geldt ook voor kinderen. Een verandering in attitude bij de therapeut is nodig om dat te ondersteunen. De (gratis) en de e-learning module ‘Zelfmanagement in de Kinderrevalidatie’ helpt de zorprofessional op weg. 

De subtitel van de e-learning module is ‘van therapeut naar coach’. De module is een stimulans om daarmee in de praktijk, samen met kinderen en hun ouders aan de slag te gaan. Projectleider Heleen Reinders is enthousiast over de eerste resultaten. “De eerste ervaringen zijn zowel positief als kritisch. Positief, want de deelnemers vinden het een belangrijk onderwerp. Je wordt aan het nadenken gezet over je eigen handelen als professional. Maar er zijn ook kritische geluiden. Bijvoorbeeld omdat ze het irritant vinden dat je niet kan terug klikken in de module.”

Vervult deze module een gat in de markt op het gebied van zelfmanagement? Volgens Heleen Reinders zeker. “Er is allerlei materiaal, maar niet specifiek voor de kinderrevalidatie. De situaties in deze module zijn herkenbaar voor professionals in de kinderrevalidatie.”

Doorlopen van module is gratis
De e-learming module is ontwikkeld in samenwerking met professionals en cliënten en kwam tot stand met financiering van ZonMw. Er zijn geen kosten aan het volgen van de module verbonden. Bij het succesvol doorlopen ervan wordt een certificaat uitgereikt.

(zonmw.nl)

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan