Jonge kinderen met een stoornis, denk aan ASS, TOS en AD(H)D zijn gebaat bij houvast. Speciaal voor hen is Blinkstreet ontwikkeld. Het betreft een heel herkenbaar hulpmiddel in de vorm van een straat met huisjes met op ieder stoepje een activiteit. 

Ten behoeve van Blinkstreet, een initiatief van Blink’m, zijn eerst alle ergernissen, opmerkingen en wensen rond dagprogramma’s voor peuters en kleuters op een rijtje gezet. Vervolgens is een heel duidelijk systeem ontworpen in vrolijke kleuren.

Herkenbaar

Blinkstreet is voor kinderen heel herkenbaar: het is gebaseerd op een straatje met zeven huisjes. Op ieder stoepje staat een picto die verwijst naar een activiteit.  Muurvast, maar heel gemakkelijk te verwisselen. Het nodigt uit om naar te kijken, zonder teveel af te leiden. De straatjes zijn gemaakt van PVC hard schuimplaat. Ze kunnen eenvoudig worden opgehangen of neergezet, ook buitenshuis.

Blinkstreet Large is ideaal voor een groep kinderen. Blinkstreet Small is perfect te gebruiken voor één kind, bijvoorbeeld op het tafeltje of in een themahoek. Bij elke Blinkstreet worden  14 dagritme-picto’s geleverd. Tevens zijn er blanco plakpicto’s in ontwikkeling waarop eigen foto’s op picto’s kunnen worden geplakt. Er zijn aanvullende pictoseries verkrijgbaar, gericht op Spelen, Leren en Zorg.

dagritmesysteem

Handig hulpmiddel

Blinkstreet is een hulpmiddel voor onder meer SBO-scholen, kinderdagverblijven, IKC’s, (VVE) peuterspeelzalen, maar ook binnen de kinderrevalidatie en in groepsbehandelingen  (zoals bij ASS, TOS, AD(H)D, NT2, DCD en algemene ontwikkelingsproblemen).

De autisme-experts van Geef me de 5 zijn zó enthousiast geworden over Blinkstreet dat zij het in hun assortiment hebben opgenomen.

Bestellen

Blinkstreet is te bestellen via de webshop van Geef me de 5.

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan