Boeken lezen is erg belangrijk, dat staat vast. Maar peuters en kleuters ontdekken boeken niet vanzelf. Die magische wereld heeft nog niet elk kind ontdekt. Om leesplezier te ontwikkelen hebben kinderen voorbeeldgedrag nodig, moet je ze aan de hand meenemen, onderdompelen. Voorlezen dus! De speldoos ‘Boekie de boekenknabbelaar’ helpt een handje.

Voorgelezen worden en samen praten over boeken en verhalen zorgt voor een grotere woordenschat, is goed voor de algehele taalontwikkeling, de algemene ontwikkeling en heeft zeker ook een positieve invloed op de sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Om leesplezier te ontwikkelen hebben kinderen voorbeeldgedrag nodig.

Opdrachtkaarten

‘Boekie de boekenknabbelaar’, is uitgegeven door Onderwijs maak je samen. Het project stimuleert de totale taalvaardigheid van kinderen door in de opdrachten bewust de verschillende taal- en leesdomeinen te integreren. In de speldoos zitten 20 opdrachtkaarten met stimulerende activiteiten rondom boeken en taal. De opdrachten zijn zeer divers. Ze dagen kinderen op een actieve en creatieve manier uit om hun kennis en vaardigheden binnen de verschillende domeinen functioneel in te zetten. De opdrachten zijn bovendien divers en lokken denkkracht en creativiteit uit.

Op elke kaart staat:

  • Het doel
  • De activiteit
  • Een stapje eerder (activiteit makkelijker maken)
  • Een stapje verder (activiteit moeilijker maken)
  • Rol van Boekie de handpop

Handpop

Bij de speldoos is Boekie als handpop inbegrepen. Zo wordt Boekie tastbaar voor kinderen en kan hij een bijdrage leveren aan de dagelijkse leesroutines van de groep. Boekie is als handpop ook los te bestellen en daarmee in te zetten in de hogere groepen die Boekie de boekenverslinder al hebben aangeschaft.

Boekie de boekenknabbelaar + handpop >>

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan