Hoe leren kinderen toch al die verschillende vaardigheden van jongs af aan? En wat kunnen ouders doen om dit proces van ontwikkeling zo optimaal mogelijk te begeleiden? Samen lol maken zorgt voor het plezier wat vaak net die boost in de ontwikkeling kan geven.

De basis voor het leren van nieuwe vaardigheden is het samen op een veilige, prettige manier ontdekken en ervaren van alles wat er om je heen gebeurt. Het eigen niveau van ontspannenheid van ouders kan van invloed zijn op de manier waarop dat ontdekken en ervaren verloopt. Gebeurt dit minder ontspannen, dan is er wellicht minder ruimte voor plezier en een glimlach. #PlayfulPoets gunt iedereen dat plezier!

Leren door plezier  

Om te leren is het aan te bevelen;
het ongedwongen samen zijn,
kunnen ontdekken en ervaren
Dat vind een kind heel fijn
Je kan echt leren door te spelen

Voor mij is dat dé manier,
naast de basis om te leren,
is de enorme lol waarmee
je een kind kan motiveren
De kracht van spelen is plezier

Hup, bewegen met die lachspier
Want wat ik ieder zo graag gun
is de helpende gedachte
“Don’t teach, have fun”
Laten we dus leren met plezier!

www.playfulpoets.nl

Wanneer je vragen hebt over de methodiek FloorPlay kun je mailen naar info@stichtingfloorplay.nl

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan