Kinderen die al vroeg worden voorgelezen zijn taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school. Om andere ouders te inspireren, laten bekende ouders Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot op video’s zien wanneer en hoe zij voorlezen aan hun kinderen.

Ouders kunnen niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze wetenschap is BoekStart ontstaan: dit landelijke leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen. Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot (boer Tom) brengen een aantal voorleestips in beeld.

Voorlezen kan overal

De video’s laten zien dat voorlezen altijd en overal kan. Met deze boodschap wil BoekStart andere ouders inspireren om dit ook zo vaak mogelijk te doen. Tv-presentator en voormalig topatleet Gregory maakt ook naast de atletiekbaan tijd vrij om zijn dochter Emily voor te lezen. Actrice/presentatrice/zangeres Marlijn last tijdens het repeteren een pauze in om voor te lezen aan haar peuterzoon Teun. En tulpenboer/presentator Tom haalt alles uit de kast, maar ontdekt dat het voorlezen aan zijn zoon Moos het beste werkt door samen het boek te bekijken. Op boekstart.nl zijn voor elke leeftijd aanvullende voorleestips en leestips te vinden.

Bekijken

De video’s zijn via het YouTube-kanaal van BoekStart te bekijken en te delen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan