Zet in september dagelijks 10.000 stappen voor cerebrale parese

0
336

Tot en met 30 september zetten ruim 4.500 deelnemers in het kader van de sponsoractie Steptember elke dag 10.000 stappen voor mensen met cerebrale parese (CP). Er zijn dit jaar al meer dan 2.500 aanmeldingen. Doe ook mee!

Eén op de vierhonderd baby’s wordt met cerebrale parese geboren. Cerebrale parese is niet te genezen. Steptember is een initiatief van CP Nederlanden is opgezet om meer begrip te kweken voor mensen met cerebrale parese. Met de geworven fondsen wordt een programma opgezet voor meer bekendheid rondom de vroege beschadiging of aangeboren afwijking in de hersenen die leidt tot één of meer lichamelijke handicaps. Zo draagt Steptember bij aan een verbeterde maatschappelijke positie en meer ondersteuning van kinderen en volwassenen met CP. Daarnaast wordt met Steptember geïnvesteerd in onderzoek naar preventie van cerebrale parese.

Hoe werkt het?

Iedere deelnemer ontvangt de unieke Steptember stappenteller. Deze houdt niet alleen je stappen bij, maar ook alle andere vormen van beweging zoals dansen, fietsen, zwemmen, rolstoelrijden of skaten. De Steptember app rekent het voor je om naar aantal stappen.

Doe mee!

Je kunt meedoen door je aan te melden via de site van Steptember. Via de site kun je ook een team of deelnemer steunen, maar een algemene donatie is eveneens heel erg welkom.

Bron: bosk.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here