Seksueel misbruik kan de ontwikkeling van jonge kinderen op verschillende gebieden onderbreken en ondermijnen. Ook het vertrouwen in het ouderschap kan een fikse deuk oplopen. Adequate hulp aan kind en ouders is dan ook van groot belang. In dit webinar neemt Iva Bicanic je mee in de mogelijkheden om gezinnen die dit leed overkomt te ondersteunen. 

Seksueel misbruik raakt een jong kind in zijn diepste wezen. Uit onderzoek blijkt dat ouders veel invloed hebben op het verwerkingsproces. Machteloosheid kan bij hen de overhand krijgen als het meest kostbare en kwetsbare wat zij bezitten door een ander beschadigd wordt. Maar even goed kan er een grote kracht vrijkomen. 

Om die kracht zo goed mogelijk voor het herstel in te kunnen zetten, zijn vaak wel handvatten en wegwijzers nodig. Wat is hierin de rol van zorgprofessionals? Op die vraag gaat Iva Bicanic in tijdens het webinar ‘Seksueel misbruik bij jonge kinderen’. Zij zal onder meer bevindingen uit recent wetenschappelijk onderzoek vertalen naar handelingsperspectieven voor zorgprofessionals rond deze kwetsbare gezinnen.

Heb je een vraag aan Iva die je in het webinar beantwoord wilt zien? Stuur dan een mail aan vroeg@dgcommunicatie.nl onder vermelding van ‘Vraag aan Iva Bicanic’.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Datum donderdagavond 12 september van 19.30 uur tot 21.00 uur
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: MinNultotVijf (een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg)

Iva Bicanic is werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut, onderzoeker en docent. Ze is hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht en directeur-bestuurder van het Centrum Seksueel Geweld. Sinds 1997 heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan met diagnostiek en evidence based traumabehandeling na seksueel misbruik, en is oa EMDR practitioner. Samen met advocaat Richard Korver schreef ze in 2020 “Dicht bij huis. Hoe steun je een kind na seksueel misbruik?”. Voor peuters en kleuters schreef ze in 2015 samen met Melanie Meijer “De baas over je lijf”. Onlangs kwam het boek ‘Ik vraag dit voor een vriend(in)’ uit waarin zij samen met Miranda Freriks en Esther Verhees antwoord geeft op 123 vragen over seksueel misbruik.

Webinar onderdeel van MinNultotVijf

Het webinar maakt onderdeel uit van MinNultotvijf, hét inspiratieplatform voor alle professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen en hun ouders. Ben je abonnee, log dan in op je account en vink aan dat je dit webinar gratis wilt volgen. Nog geen abonnee? Meld je dan nu aan en volg dit webinar en andere (live) webinars voor slechts € 169 per jaar.

Het platform, een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg, bestaat uit webinars, artikelen uit kwartaalmagazine VROEG, minicolleges en rollenspelen. Een abonnement op het platform, dat voortdurend wordt uitgebreid, is heel voordelig. Meld je nu aan en neem ook zonder extra kosten deel aan dit webinar.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeg-congres artikel

"*" geeft vereiste velden aan