Vroeg beginnen met voorlezen goed voor taalontwikkeling en concentratie

0
2449

Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. Veel ouders weten dit niet en beginnen pas rond 2 of 3 jaar met voorlezen. ‘Mijlpaalkaarten’ van de GroeiGids en BoekStart, waarvan  nu twee nieuwe verhalen zijn uitgebracht, helpen ouders bewust te maken van het belang van vroeg beginnen met voorlezen.

BoekStart ontwikkelde samen met de GroeiGids twee nieuwe mijlpaalkaarten. Ouders in heel Nederland krijgen dit jaar deze kaarten cadeau bij de GroeiGids 0-4 jaar, die zij na de geboorte van hun kind van het consultatiebureau ontvangen.

Ook voor baby’s

De twee mijlpaalkaarten met Gonnie en Gijsje, bekend van de voorleesboekjes, zijn speciaal ontworpen en hebben afgeronde hoeken voor optimale veiligheid. Achterop de mijlpaalkaarten staat meer informatie over BoekStart en de GroeiApp. Anneke Kesler, hoofdredacteur GroeiGids: “Met de actie hopen we ouders nog bekender te maken met het BoekStartprogramma en ze bewust te maken van hoe leuk en belangrijk voorlezen is, ook voor baby’s”.

Bibliotheek, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

BoekStart wordt gecoördineerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek en gesubsidieerd door het Ministerie van OCW. Het programma wordt uitgevoerd in de Bibliotheek, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Bijna 90% van de ouders ontvangt drie maanden na de geboorte van hun kind een waardebon voor een koffertje met een boekje en een gratis babylidmaatschap van de bibliotheek. Per jaar worden nu al 55.000 koffertjes uitgedeeld aan ouders.

GGD Amsterdam

De GroeiApp is onderdeel van de GroeiGids en wordt uitgegeven door de GGD Amsterdam. GroeiGids werkt samen met StichtingOpvoeden.nl om ouders te voorzien van betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien. De gratis GroeiGidsen worden aan ouders aangeboden door professionals. Meer dan 90% van de ouders die het consultatiebureau bezoeken, ontvangt de GroeiGids 0-4 jaar.

Met de GroeiApp houden al meer dan 170.000 ouders alle mijlpalen in de groei en (taal)ontwikkeling van hun kind bij en ontvangen zo betrouwbare informatie passend bij de leeftijd van hun kind.

Over Mijlpaalkaarten

Bij alle GroeiGidsen 0-4 jaar  die dit jaar uitgegeven worden ontvangen ouders een setje van 3 mijlpaalkaarten:
– ‘Vandaag was mijn eerste lachje’
– Hoera ik ben 1 jaar’
– ‘Vandaag zette ik mijn eerste stapje’

De twee mijlpaalkaarten met Gonnie en Gijsje, bekend van de voorleesboekjes, zijn speciaal ontworpen en hebben afgeronde hoeken voor optimale veiligheid. Achterop de mijlpaalkaarten staat meer informatie over BoekStart en de GroeiApp.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het belang van lezen en/of informatie op BoekStart en GroeiGids

 

 

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here