Om extra in te zetten op bewegen voor kinderen van nul tot vier jaar komt er een kleine stimuleringssubsidie voor professionals. Deze is bedoeld voor organisaties die zich sterker willen richten op het betrekken van (groot)ouders/verzorgers van kinderen van nul tot vier jaar.

In totaal is er voor dertig lokale organisaties een subsidie van maximaal € 1.500 beschikbaar. Daarbij wordt ook gevraagd om eigen inzet van tijd of financiële middelen. Uiteraard wordt geselecteerd op uitvoerbaarheid, onderbouwing en verwachte resultaat. Aanvragen van de subsidie kan vanaf 1 februari 2020.

Waarom een subsidie?

In het beweeggedrag van jonge kinderen spelen (groot)ouders/verzorgers een belangrijke rol. Door deze subsidieregeling voor professionals is er ruimte voor innovatie en komen ondersteuningsmiddelen rechtstreeks terecht bij de uitvoerend professional. Die weet als geen ander wat in de omgeving speelt en kan de middelen inzetten waar deze het meest resultaat hebben. Kenniscentrum Sport brengt alle initiatieven in kaart.

Kleine Beweegagenda

De subsidieregeling is één van de projecten uit de Kleine Beweegagenda: een initiatief van het Ministerie van VWS, Kenniscentrum Sport en het Mulier Instituut. Samen met tientallen partijen gaan zij de komende jaren aan de slag om kennis over bewegen voor nul tot vierjarigen te vergroten en professionals te helpen en te stimuleren meer in te zetten op bewegen voor de allerjongsten.

Klik hier voor meer informatie.Vragen? Neem dan contact op via kleinebeweegagenda@kcsport.nl

Bron: Kenniscentrum Sport

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan