Voorschoolse educatie (VE) vergroot de kansen van peuters met een risico op een (taal)achterstand. Immers hoe eerder kinderen in beeld zijn, hoe beter hun kansen op een goede ontwikkeling. De handreiking ‘Starters VE’ bevat handzame informatie over wat hier zoal bij komt kijken.

Voorschoolse educatie (VE) is onderdeel van voor- en vroegschoolse educatie (VVE). De aanpak richt zich op kinderen die een taal- en/of ontwikkelingsachterstand hebben. Voorschoolse educatie is bedoeld voor kinderen van 2 à 2,5 tot 4 jaar. VVE vindt plaats in een peuteropvanggroep en/of kinderdagverblijf, vroegschoolse educatie op de kleuterklassen van basisscholen.

Heb je een kinderopvangorganisatie en overweeg je te starten met een aanbod VE? Wil je meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het aanbieden van VE? Zoek je informatie over wet- en regelgeving waaraan je moet voldoen als je VE-aanbieder bent? Wil je weten hoe de VE georganiseerd is en financieel is geregeld? Bekijk dan de handreiking ‘Starters VE’.

Inhoud handreiking

In de handreiking vind je informatie over:
1. Wat is (V)VE?
2. Welke eisen worden gesteld aan VE?
3. Hoe wordt VE gefinancierd?
4. Wie houdt toezicht op VE?
5. Welke stappen kun je nemen om VE-aanbieder te worden?

Download ‘Handreiking starters VE’

Achtergrond

De handreiking is een uitgave van het Ondersteuningstraject voor aanbieders van Voorschoolse Educatie uitgevoerd door de brancheorganisaties SWN, BMK en BK in opdracht van Oberon. Het Ondersteuningstraject wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW.

Bron: goab.nl

Zie ook:

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan